Зірка серіалу «Слід» про українців у Франції, за яких соромно:  Забули, що тікали від війни

Кравченко (в центрі) ще до початку російської агресії поїхала з сином до Парижа, де й залишилася
фото з відкритих джерел

Тетяна Кравченко пояснила, чому у її рідному Миколаєві не розмовляли українською

Виконавиця головної ролі в серіалі «Слід» Тетяна Кравченко в інтерв'ю журналістці Аліні Доротюк для її ютуб-каналу, розповіла, чому її рідне місто Миколаїв наполегливо русифікували: українська мова там не звучала. А також, чому Тетяні часом соромно за українців, які, як і вона, знайшли тимчасовий прихисток у Франції.

На вулицях Миколаєва, як згадує Кравченко, вона ніколи не чула української мови. Акторкса вважає, що все це робилося спеціально радянською владою спеціально для знищення самоідентифікації українського народу.

«Я закінчувала російську школу, все спілкування в цьому місті відбувалося російською мовою. Українська мова не звучала в Миколаєві. Якби хтось десь почав нею говорити, то це було б як китайську почути на вулицях Києва. Незважаючи на те, що це було таки українське місто, я пам'ятаю випадок, коли всіх почали «звільняти» від української мови для того, щоб «чтобы дети лучше осваивали русский язык». Коли вчителька зателефонувала моїм батькам і запропонувала: «Пускай она больше внимания уделит русскому». Мої батьки відповіли: «Ну, слухайте, вона Кравченко. Чим більше мов людина знає, тим краще. Вона українка і має знати українську», – розповіла актриса.

Тетяна Кравченко каже, що російські окупанти практично повністю знищили школу, де вона навчалася: «Знищено практично всю центральну частину цієї красивої будівлі 19 століття, одного з найстаріших будинків у місті Миколаїв. Поряд ніякої стратегічної інфраструктури немає: школи, музична школа, парк, музей.

Акторка ще до початку російської агресії поїхала з сином до Парижа, де й залишилася. Як розповіла акторка, до Франції евакуювалося чимало українців.

«Усі чекають на перемогу, всі вірять у перемогу, і дуже об'єдналися українці. Але є безперечно і ті, хто просто ганьблять Україну. Люди, які приїжджають і вважають, що вони приїхали відпочивати до п'ятизіркового готелю. Які вимагають: «Дайте ось це, дайте ось те… Вони забули, що тікали від війни. Ви не можете вимагати «дайте». Тобі дають їжу, тобі дають захист. Ти перебуваєш у гостях. Тобі дали будинок, дали виплати, дали соціальне страхування. Хай так як, ми не можемо щось вимагати. Ми наразі у гостях», – каже Тетяна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: