З карти знімається все. Телеведуча «Аферистів в сітях» нагадала про шахрайську аферу

Ведуча закликала бути уважними при купівлі онлайн
фото з відкритих джерел

Йдеться про передоплату за товар при покупці онлайн

Ведуча проекту «Аферисти в сітях» на Новому каналі Олена-Крістіна Лебідь розповіла про чергову шахрайську аферу, в яку потрапляють українці, коли купують товари через інтернет.  На своїй сторінці в Інстаграм ведуча наголосила, що люди продовжують вестись на цю аферу та втрачати гроші, хоча про неї вже розповідали.

Йдеться про передоплату за товар, який хочеш купити. «Продавець» просить передоплату 1 тис. грн, щоб нібито захистити себе від можливої відмови від товару. Ви перераховуєте гроші, вони «зависають», «продавець» не відповідає, а коли просиш повернути гроші,  надходить певне посилання.

«Типу, це офіційне посилання сайту на повернення грошей! Це важливо! Видає це за офіційну процедуру повернення! Ви, від радості, що це все-таки не вліт, заходите за посиланням! По ньому у вас запитуються дані вашої картки! Ви, на радощах, що зараз повернуться ваші 1000 грн і думаючи, що це – сервіс сайту, вводите дані!» – розповіла ведуча.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Елена-Кристина Лебедь (@elena_kristina_lebed)

Однак після введення даних сайт видає помилку, ви знову намагаєтеся ввести дані та знову помилка. Ви знову вводите дані! Знову помилка! Повідомляєте продавцю про проблему! Він відповідає: на карті має бути сума, не менше ніж сума повернення – тобто хоча б 1000 грн! Але! За цей час з вашої карти знімається все, що там є! Все до копійки! Тому що посилання з помилкою тягне час», – додала Лебідь.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: