Відому російську акторку потягли до суду за «дискредитацію російської армії»

Тетяна Рудіна
фото из открытых источников

Тетяна Рудіна – заслужена артистка Росії

Заслужену артистку Росії Тетяну Рудіну оштрафували на 50 тисяч рублів за «дискредитацію російської армії». Протокол на неї склали ще 1 вересня, а слухання відбулося на днях. Судове засідання проходило у закритому режимі на прохання адвоката акторки, щоб не розголошувати персональні дані актриси. Вирок виніс Тверський районний суд.

В якій саме соціальній мережі артистка розмістила допис – невідомо. Однак про її антивоєнну позицію було відомо і раніше, ще вісім років тому Рудіна зрозуміти, що не підтримує дії Кремля. У березні 2014 року підписала листа «Ми з вами!» Кіносоюзу на підтримку України, а в 2018 році підтримала звернення Європейської кіноакадемії на захист ув'язненого Кремлем українського режисера Олега Сенцова.

Тетяна Рудіна – заслужена артистка Росії, відома за фільмами «Вийти заміж за капітана», «Діти сонця», серіалу «Таксистка» та ін. Також Рудіна грає в Московському драматичному театрі ім. Єрмолової.

Як відомо, свого «вироку» чекає також її колега – російська акторка Крістіна Асмус, яка також свого часу розмістила в соцмережі пост проти війни в Україні. На днях актриса видалила антивоєнний допис в Інстаграм, через який їй загрожує штраф за статтею про «дискредитацію» російської армії. Після першого засідання суду, яке відбулося у вівторок, її адвокат натякнув на те, що Асмус підтримує кремлівську політику.

Раніше Главком писав, що із популярного російського серіалу прибрали українську акторку за антивоєнну позицію.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: