Український тревел-блогер розказав, як його засудили до смертної кари в Ірані

Артемій Сурін
Фото з відкритих джерел

Автора тревел-шоу «Велике коло» Артемія Суріна ледь не стратили під час знімань програми в Ірані
 

Телеведучий програми «Велике коло» Артемій Сурін в ефірі «Сніданку з 1+1» шокував історією, як в Ірані його засудили до смертної кари за шпигунство.

Артемій розповів, що все почалося під час знімань давніх руїн з дрона, через що його затримала поліція. Не зважаючи на те, що у блогера був дозвіл на знімання, іранські правоохоронці не захотіли його слухати.

«Того вечора я був затриманий, а наступного ранку мені призначають суд. Суд проходить без перекладача, без адвоката, без нікого. Не слухаючи мене, винесли рішення, що громадянин України Сурін Артемій звинувачується в шпигунстві проти Ісламської Республіки і виносять арешт. Я знав, що в цій ситуації є тільки два варіанти: перший – довічне ув'язнення, другий – смертна кара. Через кілька годин я опинився у в'язниці, а наступного ранку вже перевели до в'язниці Корпусу вартових Ісламської Республіки. Це ті ж злочинці, які збили український літак. Тоді мені здавалося, що це все – вже кінець», – поділився ведучий. 

Під час одного з допитів у тюремному корпусі він зустрів офіцера, який вирішував його долю. Цю зустріч Артемій назвав дивом.

«Я потім аналізував, якби мене привезли на 10 секунд пізніше, був би хто-небудь інший, а всі, кого я зустрічав в правоохоронних органах Ірану, це нелюди. Там відбуваються знущання. Але багатогодинний допит був саме з цим офіцером і він потім прийняв рішення, щоб мене випустили і це було диво. Посольство України докладало зусиль, щоб мені допомогти, коли я перебував у в'язниці. Після того, як мені вдалося вийти з в'язниці, вони мене евакуювали й прихистили у себе. Потім я був евакуйований з країни в Азербайджан. Навіть вони говорили, що це диво», – розповів український мандрівник.

Нагадаємо, що голова МЗС Ірану сказав, що країна не визнає анексію українських територій Росією і виступає за повагу територіальної цілісності всіх держав. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: