Ведуча «Аферистів в сітях» розповіла про нову аферу, у якій маніпулюють, згадуючи ЗСУ

Телеведуча Лебідь: Я вас благаю – жодних передплат!
фото з відкритих джерел

Олена-Христина Лебідь застерегла від чергового обману шахраїв

Ведуча проекту «Аферисти в сітях», який щосуботи показує Новий канал, розповіла деталі афери, у якій маніпулюють, згадуючи ЗСУ.

«Увага, нова афера! Враховуючи непередбачувану зиму, зараз є попит на що? Дрова, обігрівачі, буржуйки. Тому аферисти розповсюдили оголошення: «Продам дрова/обігрівачі/буржуйки! Недорого!» Його часто можна зустріти на сайтах продажів, – розповідає телеведуча Олена-Христина Лебідь. – Аферист буде «співати» вам по телефону щирою солов’їною, що так дешево, бо є великий запас, і час зараз непростий, тож треба всіх розуміти й допомагати одне одному. Заслухаєтесь просто. Але! Прозвучить чарівна фраза: «Розумієте, такий час, а раптом ви мене «кинете»?» Це маніпуляція, аби вам одразу захотілося довести, що є самою чесністю».

«Потім шахрай попросить передплату. Аргументуючи тим, що це на бензин, доставку, зарплатню водію, додатковий причіп. Одним словом, на будь-що, аби тільки гроші наперед,  – продовжує телеведуча. – Звісно, історія з передплатою не нова. Але з’явилась актуальна фішка! Якщо ви замислюєтесь, чи варто платити заздалегідь незрозуміло кому, в хід піде «важка артилерія». Скажуть щось на кшталт: «Розумієте, я збираю велику партію для ЗСУ». Ви при цьому розтанете й остаточно повірите «такому хорошому дядькові».

«Продовжать так: «Можу, як варіант, ваше замовлення сформувати в їхню партію. Але там величезна машина, тому скиньте, якщо вам не шкода, для хлопців із ЗСУ. Хоча б на бензин – 1500 грн. А залишок за ваше замовлення доплатите, коли отримаєте товар. Тобто 1500 грн – це вже в рахунок вашого замовлення». Людина, звісно, остаточно здасться. Я вас благаю – жодних передплат! Легенди вам придумають дуже зворушливі. Бережіть себе!», – додала телеведуча.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: