У Росії назвали Роднянського «іноагентом». Що трапилось?

«Статус «іноагента» – громадянин України. Що може бути смішніше?»
фото з відкритих джерел

Роднянський – один із засновників українського телеканалу «1+1»

21 жовтня міністерство юстиції Росії внесло до реєстру «іноземних агентів» російсько-українського продюсера Олександра Роднянського. Про це повідомляється на сайті відомства.

«Статус «іноагента» – громадянин України. Що може бути смішніше?» – прокоментував рішення російського мін'юсту Роднянський у відповіді російському пропагандистському ресурсу РБК.

Роднянський – один із засновників українського телеканалу «1+1». Раніше він був його генеральним директором. 2002 року залишив цю посаду, а 2008 року продав свої акції американській компанії Central European Media Enterprises.

2002 року Роднянський переїхав до Росії та очолив телеканал СТС. Через два роки став керівником телевізійного холдингу «СТС Медіа». 2009 року Роднянський залишив холдинг і вирішив сконцентруватися на розвитку власних проєктів.

Нагадаємо, що лідер російського гурту «Машина времени», поет і художник Андрій Макаревич, якого в Росії назвали «іноагентом», різко висловився про тих, хто спокійно дивиться на руйнування доль і називає це «геополітикою». Також до списку «іноагентів» потрапив український журналіст Роман Цимбалюк. До речі, міністерство юстиції РФ внесло і артиста Максима Галкіна до списку фізичних осіб, які виконують функцію «іноземного агента». Стверджується, що Галкін веде політичну діяльність та отримує допомогу від іноземного джерела України.

Читайте також: Відома російська журналістка вступилася за Галкіна, якого визнали «іноагентом»: Г#внюки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: