У «Голосі країни» перемогла Марія Квітка: що про неї відомо

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

У колекції фольклористки налічується понад дві тисячі старовинних народних пісень

Переможницею вокального шоу «Голос країни» стала учасниця команди Олександри Заріцької та Андрія Мацоли Марія Квітка. У фіналі проекту, який пройшов у прямому ефірі зі станції метро, вона виконала дві пісні «Птах» гурту ДахаБраха та Сергія Жадана, а також пісню Данила Крижановського на вірш «Реве та стогне Дніпр широкий» Тараса Шевченка.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от MARIYA (@kvitkakvitkakvitkakvitkakvitka)

«Насправді, я в шоці трохи. Але мені хотілося б нам усім сьогодні побажати нашої великої та єдиної перемоги. Тому що всі ці речі не мають для нас жодного сенсу, якщо ми не маємо перемоги у цій війні. А я впевнена на мільярд відсотків, що ми обов’язково все це переможемо!» – подякувала Марія.

Зазначимо, спочатку Марія Квітка була у команді Олі Полякової, але під час «нокаутів» тренерка вирішила залишити інших артистів. Врятувати дівчину вдалося народним тренерам Олександрі Заріцькій і Андрію Мацолі.

Марія Квітка родом із міста Корсунь-Шевченківський, Черкаської області. До участі у вокальному шоу дівчина працювала художницею по костюмах на телебаченні, зокрема у проектах «Танці про зірки» та «Голосі країни». Марія працює з одягом та візуальними традиціями, тому час від часу вирушає у експедиції, де знаходить різні прояви української культури. У її колекції налічується понад дві тисячі старовинних народних пісень.

Марія вивчала фольклор у КНУ ім. Т. Г. Шевченка. Пізніше працювала у музеї Івана Гончара, Національному музеї історії України, була співзасновницею та директоркою Українського інституту історії моди, першого в країні інтерактивного центру історичного та сучасного одягу.

Марія Квітка брала участь у створенні проекту «Весільний спадок» – як вокалістка, сценаристка та композитор. У багатьох проектах, таких як «Справжній український побут», вона виступає консультанткою. Працювала над створенням проектів «Витоки», «Щирі», «Відважні», «100 років моди: 7 образів України». Окрім цього, вона створює костюми для різноманітних шоу, зйомок, фільмів, у тому числі історичної драми «Чорний ворон» з Тарасом Цимбалюком у головній ролі, повідомляє НВ.

Раніше «Главком» писав, що «Голос країни» потрапив у скандал через місце проведення фіналу – на станції метро. Кияни незадоволені таким місцем проведення програми та закидали сторінку «Голосу» в соцмережі гнівними коментарями. Пізніше ведучі телепроекту Юрій Горбунов та Катя Осадча емоційно відреагували на скандал.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: