У бою загинув соліст Національної опери Олександр Шаповал (доповнено)

Олександр Шаповал
фото з відкритих джерел

Артист пішов добровольцем у Збройні сили відразу після початку війни

Сьогодні під Майорськом на Донеччині загинув соліст Національної опери України, заслужений артист України тапедагог Олександр Шаповал. Йому було лише 47 років. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила співробітниця Національної опери Лариса Тарасенко, яка додала, що на службу у Збройні сили артист пішов добровольцем після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Він був гранатометником.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Ekaterina Kukhar (@ekaterinakukhar_official)

Про смерть артиста на своїй сторінці в Інстаграм повідомила і прима-балерина Національної опери України Катерина Кухар.

«Серце відмовляється у це вірити. Сьогодні ворог забрав життя Шаповала Олександра Миколайовича. Заслужений артист України, викладач дуетного танцю KSBC. Він був видатним артистом, кожна наша партія була наповнена таким життям, бо він один із небагатьох, хто жив на сцені. А тепер його танець став вічним. Боляче. Важко. Вічна та світла пам'ять, Сашко. Назавжди у серці, пам'яті, душі», – написала Кухар та опублікувала спільні фото з артистом на сцені.

Олександр Шаповал закінчив Київське державне хореографічне училище. Був солістом балету Національної опери України імені Т. Г. Шевченка, педагогом дуетного танцю KSBC. Грав у спектаклях «Кармен-сюїта», «Юлій Цезар» та інших. Звання заслуженого артиста України отримав 30 листопада 2013 року. В артиста залишилося двоє дітей та дружина.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: