УПЦ МП заявила на акторів «Кварталу 95» в поліцію через «богохульство»

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

Церква стверджує, що слідчі почали досудове розслідування

Українська православна церква московського патріархату звернулася в поліцію із заявою на акторів «Кварталу 95». На сайті УПЦ МП повідомляється, що артисти Олександр Пікалов та Євген Кошовий в одному з випусків шоу «Байрактар News» пропагували фізичне насильство щодо священнослужителів УПЦ.

«Пікалов Олександр Вікторович і Кошовий Євген Вікторович дозволили собі зневажливо висловитися не тільки про церкву, а й про віру в Бога як таку. Більше того, ці громадяни вдалися до пропаганди фізичного насильства щодо священнослужителів УПЦ, натякаючи на те, що це не коштуватиме їм більше 100 грн», – йдеться в повідомленні УПЦ МП.

У випуску програми «Байрактор News» за грудень минулого року Пікалов і Кошовий пошуткували, що добре було б мати прайс-лист: «Плюнути у священика УПЦ МП – 20 грн, залишити «святе письмо» цвяхом на позашляховику – 50 грн, вдарити по лівій щоці і автоматично по правій – 100 грн». Так ведучі відреагували на новину про те, що на Рівненщині поліцейські отштрафували на 119 грн юнака, який обматюкав священника МП.

УПЦ МП вважає, що внаслідок цього за останні місяці стали непоодинокими випадки застосування грубої фізичної сили проти священнослужителів та вірян. «У зв’язку з цим Юридичний відділ УПЦ звернувся до поліції з заявою про вчинення кримінального правопорушення. Наразі Слідчим відділом Печерського УП ГУНП в м. Києві здійснюється досудове розслідування за фактом висловлювань коміків», – йдеться у заяві.

Раніше «Главком» писав, що ім'ям відомої співачки скористалися для захисту церкви УПЦ МП. У селі Заставці на Хмельниччині місцевий священник заволів проводити служіння «старослов’янською мовою з українським акцентом», тобто російською. Священнослужитель зібрав підписи серед місцевого населення на підтримку такої ідеї. Під цим зверненням якимось дивом з’явився підпис співачки Міли Нітіч.

Читайте також: Wellboy із гучним скандалом порвав з продюсером: той натякнув на алкоголізм та махінації

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: