У Кракові зірвали зустріч із письменницею Оксаною Забужко

Один з моментів інциденту
фото з відкритих джерел

Молодіжна націоналістична організація Młodzież Wszechpolska підтвердила, що це вона зірвала зустріч із Забужко

В Міжнародному культурному центрі Кракова вчора мала відбулася зустріч з українською письменницею Оксаною Забужко. Однак літераторка лише встигла подякувати полякам за підтримку України, коли до неї підійшла дівчина, поставила запитання щодо Волинської трагедії та вручила підручник історії. Про це пише газета Wyborcza.

Після цього на задніх рядах піднялися чоловіки, розгорнули плакати, на яких були перекреслені Бандера і Шухевич, і почали скандувати: «Стоп історичній брехні і бандеризації. Тільки правда нас звільнить», «Ганьба місту!», «Зупиніть історичну брехню!. Мітингувальники кидалися до Забужко: «Розкажи про Шухевича».

«Вони не дали говорити практично розгубленому письменнику. Коли вона намагалася щось сказати, скандували «Привіт, велика Польща, привіт!», «Стоп бандеризації!»,  – пише газета Wyborcza. – Решта глядачів були шоковані агресією та намагалися змусити мітингувальників заспоїтися. Шокована інцидентом Оксана Забужко сказала: «Я не розумію, чим викликаний цей вчинок неприязні». На місці з'явилися з десяток поліцейських, які записали осіб, які заважали зустрічі. Організатори через півгодини, після короткої наради, вирішили припинити зустріч і вивели письменницю через бічний вхід».

Молодіжна націоналістична організація Młodzież Wszechpolska на своїй сторінці в Facebook підтвердила, що це вона зірвала зустріч із Забужко. Свої дії об’єднання пояснює тим, що літераторка нібито «прославляє злочини УПА».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: