Суд ухвалив рішення в справі Алека Болдуїна, який застрелив українку-оператора

Раніше актор стверджував, що не натискав на курок пістолета
фото з відкритих джерел

Суд постановив, що тільки Алек Болдуїн несе відповідальність за стрілянину на зйомках

Майже 11 місяців тривало розслідування трагедії на зйомках фільму «Іржа», коли Алек Болдуїн смертельно поранив кінооператора Галину Хатчинс. За цей час 64-річний актор неодноразово розповідав про те, що трапилося того дня – і у інтерв'ю, де стверджував, що не натискав на курок пістолета, і у свідченнях ФБР. І ось тепер Верховний суд Лос-Анджелеса ухвалив остаточне рішення у справі.

Раніше управління з охорони праці США, яке провело своє ретельне розслідування, стверджувало, що головний винуватець трагедії зовсім не актор, а керівники проекту, які навмисне порушили техніку безпеки, що і спричинило нещасний випадок на знімальному майданчику. Організація також вважала, що відповідальність за те, що трапилося, несе не тільки Ханна Гутьєррес Рід, яка відповідає на зйомках за стрілецьку зброю, а й продюсери «Іржа», які не викликали Рід для його перевірки перед тим, як дати актору пістолет.

Босів студії звинувачували в недбалому ставленні до облаштування робочого простору, що призвело до серйозних фізичних збитків для співробітників. Але в суді, зваживши всі факти, дійшли іншого висновку.

«Тільки Алек Болдуїн несе основну відповідальність за стрілянину із зарядженої рушниці на знімальному майданчику фільму, внаслідок якої загинула оператор Галина Хатчинс», – ухвалив суддя Верховного суду Лос-Анджелеса.

Нагадаємо, що 21 жовтня 2021 року Болдуїн, продюсер і виконавець головної ролі фільму «Іржа», поранив двох людей – оператора Галину Хатчінс та режисера Джоела Соуза. 42-річна Галина від отриманих травм померла. 48-річний режисер отримав поранення у ключицю. Деякі учасники знімального процесу впевнені в тому, що продюсери, у тому числі й Болдуїн, відповідальні за смерть Галини. Через деякий час після інциденту світлооператор Серж Світний та помічник режисера Мемі Мітчелл подали на актора та продюсерів до суду з вимогою компенсації.

Зараз Алек Болдуїн готується знову стати батьком: у актора та його дружини Хіларії буде ще один малюк – сьомий загальний та восьмий для Алека Болдуїна, у якого є доросла дочка Айрленд від голівудської зірки Кім Бейсінгер.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: