Співак Khayat зізнався, чому йому було соромно виступати перед військовими

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

Відомий український співак і музикант Khayat у студії програми #Муз_Оборона, яка виходить на телеканалі «Дом» згадав перші дні війни та прийняття важкого рішення: лишатися в країні чи рятуватися і їхати за кордон. Також співак зізнався, що йому незручно публікувати в соцмережах фото та відео своїх виступів та спочатку було соромно виступати перед військовими.

Фіналіст Національного відбору на «Євробачення-2020», відомий співак, автор пісень і музикант Khayat у ніч, коли почалася війна мав виступ, тому про повномасштабне вторгнення дізнався з повідомлень та новин. Тоді артист і зрозумів – це точка неповернення. 

«Мені подзвонив батько з питанням, що робимо – їдемо кудись чи залишаємося? Моя родина поїхала за кордон, я ж прийняв рішення залишитися, адже інакше не міг. Тоді ще були відкриті кордони, але я знав, що моє місце тут. Насправді, я не знаю, як правильно підбирати слова артистам, якщо вони не тут. Що можна сказати про Україну, будучи, наприклад, у Польщі чи в Німеччині?» – розповідає музикант.

Співак залишився в Україні зі своєю бабусею, татом і його родиною. Сестра і мама поїхали. Тоді, зізнається, він відчув апатію. Сили та жага до творчості повернулися через місяць завдяки батьку: «Тато дуже гарно грає на гітарі. Були вечори, коли ми сиділи в бомбосховищі і просто грали різні пісні. Потім так трапилось, що він награв мені мелодію, яка лягла за основу пісні «Під дощем». Ця пісня – це заклик до єднання. До того, що ми маємо триматися і підтримувати одне одного, адже зараз українці – це велика родина».

Співак зізнається, що йому важко публікувати в соцмережах фото та відео своїх виступів. Коли згадує, як в той момент почуваються його слухачі з, наприклад, Маріуполя, видаляє публікацію. Перший благодійний виступ Khayat відбувся у Бородянці Київської області. «Ми були у психоневрологічному диспансері перед людьми, які були заручниками у кадирівців. Одна помилка – і всі ці триста людей могли померти. Велика дяка директорці цього диспансеру. Вона там єдина жінка, змогла всіх врятувати і це перенести. Вона мене дуже надихнула. Зараз я чітко усвідомлюю, про що говорю зі сцени», – згадує виконавець.

Пізніше Khayat виступав в Ірпені та Бучі, що також пережили російську окупацію. Зізнається, що коли виступав перед військовими, спочатку відчував сором за те, що ті боронять країну, а він, мовляв, лише співає на сцені. «Потім вони самі мені сказали: «Ти тут – це твоє місце, наше місце – бути там. Дякуємо тобі за те, що ти тут». Мені це допомогло усвідомити, що в кожного свій фронт», – говорить співак.

Співак зізнався, що війна забирає в нього всі сили та натхнення, але він, як і всі українці не збирається здаватися: «Чим дужче по нам гатять, чим довше йде війна, тим менше слів я в собі знаходжу. Немає ресурсу щось казати. Я боюся, якщо це затягнеться, я перестану займатися своєю справою. Мені боляче. Боляче бачити поламані долі, чути, що у людей немає мети життя. Але я до останнього робитиму те, що маю! Для мене головне бути тут, бути з людьми».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: