Скажіть, що це жарт. Телеведуча Осадча розкритикувала Червоний Хрест через нову ініціативу

В лютому Катя Осадча відвідала Міжнародний комітет Червоного хреста в Женеві
фото з відкритих джерел

Телеведуча зізнається, що спочатку повірила, що соціальна компанія Червоного Хреста – це не фейкова новина

Телеведуча Катерина Осадча, яка після початку повномасштабного вторгнення зайнялася волонтерством, допомагаючи у пошуку зниклих людей, обурилася новою ініціативою Міжнародного комітету Червоного Хреста. Про це Катерина розповіла в соцмережі.

Міжнародний комітет Червоного Хреста запустив соціальну кампанію Play by true rules. Вона закликає не чинити воєнних злочинів у світі віртуальних ігор.

«Щодня люди грають в ігри в зонах конфлікту прямо зі свого дивана. Але зараз збройні конфлікти поширені як ніколи. І для людей, які страждають від їх наслідків, цей конфлікт – не гра. Це руйнує життя та залишає громади спустошеними. Тому ми закликаємо вас зіграти за справжніми правилами війни, щоб показати всім, що навіть у війнах є правила – правила»,  –  йдеться у повідомленні організації.

В якості прикладу, як треба грати правильно, Червоний Хрест навів російську гру Escape from Tarkov (зараз вже видалена з сайту МКЧХ). Автори гри, студія Battlestate Games, відверто підтримують війну в Україні та навіть допомагають деяким підрозділам російських терористів матеріально.

Телеведуча зізнається, що впершу не одразу повірила, що соціальна компанія Міжнародного комітету Червоного Хреста це реальність, а не фейкова новина. «Скажіть, що це жарт?! Кампанія протидії воєнних злочинів в комп’ютерних іграх? Може розберемося з реальним світом? Відвідаємо полонених? Доб’ємося листування та обставин цивільного полону? Легше грати у відеоігри, звичайно», – обурилася телеведуча.

Читайте також: Автор пародії на Лорак, яка розірвала мережу, пояснила, чому відео викликало такий фурор

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: