Скандальний режисер Лозниця закликав «лікувати» українців

Сергій Лозниця
фото з відкритих джерел

Лозниця позиціює себе українським режисером, водночас всюди стає на захист «російської культури»

Український режисер білоруського походження Сергій Лозниця на Венеційському кінофестивалі спільно з російським продюсером Іллею Хржановським презентував фільм «Київський процес», котрий просуває російські наративи. Під час свого виступу Лозниця наголосив, що його «непокоїть» хвиля ненависті, котра підіймається серед українського населення. Про це повідомляють Букви. На фестивалі російський продюсер та режисер Ілля Хржановський дозволив собі одягнути вишиванку, що, як відмітили кіноаглядачі, наче «плювок в обличчя» кожному українцю.

Сюжет фільму – про те, як під час Другої Світової 15 німецьких військових засудили на відкритому суді, а потім привселюдно стратили на Майдані під схвальні вигуки двохсоттисячного натовпу мешканців столиці. «Київський процес» відзнято у копродукції з Нідерландами на замовлення приватного Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр». Спродюсував стрічку  Хржановський. Режисер переконував, що у документальному фільмі реконструйовано так званий Київський Нюрнберг, який відбувся у січні 1946-го, – процес притягнення до відповідальності винних у винищенні євреїв у Києві в останні дні вересня 1941 року. Усі архівні документи зберігають в РФ, доступ до них може отримати лише обмежене коло осіб.

Пояснення своєї ідеї Лозниця дав на пресконференції, він порівняв події тих часів з нападом росіян 24 лютого. «Это все очень печально. Как только стали падать бомбы, как начали уничтожать людей – поднялись волны встречной ненависти, нас всех накрыло этим девятым валом ненависти, и это вернуло нас на 80 лет назад… Фильм появляется в тот момент, когда нас опять накрывает та же волна. Это чума, которая приходит ниоткуда… Этой чуме мы не способны сопротивляться – вот эта мысль ужасна. Сила ненависти велика – это ужасно», – переконаний він.

Тобто, режисер акцентує не на жахливій повномасштабній війні, котру РФ розпочала своїм вторгненням, а на реакції населення України у відповідь, мовляв, жахливо, коли ненавидять своїх вбивць.

«Я здесь надеюсь на нейробиологов, физиологов, которые занимаются головным мозгом, на их способность исследовать цепочки, которые приводят к агрессии, и как-то локализовать вовремя, в том числе и медикаментозными способами, нежелательную агрессию в человеческом организме», - видав Лозниця реепт лікування від ненависті до росіян.

Варто наголосити, що Лозниця позиціює себе українським режисером, водночас всюди стає на захист «російської культури».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: