Скандал продовжується. Українські актори вимагають не випускати в ефір СТБ серіал із росіянином

Прохор Дубравін написав в Інстаграм, що дізнався про те, що його залишили в українському серіалі, з соцмереж
фото з відкритих джерел

Телеканал СТБ планує показати серіал, де російському актору, який підтримує війну в Україні, приліпили голову українського

На телеканалі СТБ стартує показ серіалу «Останній лист коханого». Одну з головних ролей в кінокартині зіграв російський артист Прохор Дубравін. За допомогою дипфейку його обличчя замінили на українського актора Дмитра Саранскова. Українські актори закликали телеканал СТБ не випускати в ефір серіал.

Нагадаємо, першим на ситуацію звернув увагу український актор Петро Крилов. «Здавалося, все добре: на нас чекає український драматичний серіал з класними акторами, – розповідає Крилов на своїй сторінці в ФБ. – Але є одна проблема: одного з героїв не існує, це діпфейк (методика синтезу зображення людини, яка базується на штучному інтелекті). Насправді це російський актор Прохор Дубравін, який дуже багато років знімався в Україні, однак після вторгнення жодним словом не обмовився про війну. І тепер на своїй сторінці в соцмережі він вітає росіян з днем перемоги. Невже Прохор зробив пластичну операцію, щоб з'явитися в українському серіалі? Ні! Це зробив телеканал СТБ. Обличчя, яким замінили Дубравіна, взяли у актора Дмитра Саранскова».

Акторка Анастасія Цимбалару на своїй сторінці в Інстаграм закликала українців не дивитися серіал. «Закликаю не дивитися серіали з російськими акторами. Навіть якщо на їх пику натягнули маску», – написала акторка. «Каналу СТБ подобається пробивати дно. На пику російського актора накладати обличчя українця, щоб що? Щоб у черговий раз зробити з нас дебілів? Сором», – висловилася акторка Ксенія Вертинська. «Це прикол?» – додала ще одна артистка Дар'я Петрожицька.

«Через більше, ніж рік великої війни, канал СТБ вважає, що допустимо пускати в український етер серіал із російським актором, коли країна бореться за виживання із агресором. Ми вважаємо це неприпустимим і рішуче виступаємо проти показу цього серіалу в будь-якому вигляді, на будь-якій платформі, що транслюється в Україні. Від телеканалу СТБ ми просимо офіційного пояснення їхніх дій та видалення даного продукту з усіх українських майданчиків та визнання неприпустимості подібних дій в подальшому», – написав актор Артур Логай у Фейсбуці.

Тим часом Прохор Дубравін написав на своїй сторінці в Інстаграм, що дізнався про те, що його залишили в українському серіалі, з соцмереж.

Читайте також: Путіністка Шукшина заявила, що HIMARS автоматично наводиться по росіянах, які вакциновані

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: