СБУ повідомила про підозру найвідомішому артисту-путіністу Росії

Дочка Машкова виступає проти війни в Україні
фото з відкритих джерел

Машкову висунули звинувачення одразу за трьома статтями ККУ

СБУ повідомила про підозру російському актору-пропагандисту Володимиру Машкову, який закликав до знищення України. У СБУ Машкову висунули звинувачення одразу за трьома статтями Кримінального кодексу України. Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними СБУ, Машков входить до найближчого оточення вищого військово-політичного керівництва РФ. У СБУ зібрали докази щодо актора, який виправдовує війну в Україні з боку РФ. Актор неодноразово виступав на підтримку окупантів і на багатотисячну публіку в соцмережах закликав до приєднання до Росії українських областей – Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької. У період повномасштабного вторгнення актор відвідував окупований Крим та Схід України, де брав участь у пропагандистських заходах.

«Також на власному телеграм-каналі та персональній сторінці в Інстаграм із загальною аудиторією понад 200 тис. підписників Машков регулярно героїзує воєнні злочини рашистів», – повідомили в СБУ.

На сьогодні Володимир перебуває в РФ і зараз ведуться дії для притягнення до відповідальності актора. Розслідування проводили спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Тим часом дочка затятого актора-пропагандиста Машкова, російська акторка Марія Машкова засуджує російську агресію і часто публікує в мережі антивоєнні заклики. Акторка публічно зізнавалася, що більше не спілкується з батьком через розбіжності у поглядах на війну в Україні. На своїй сторінці в Інстаграм Марія розповідала, як переживає конфлікти в сім'ї на політичному грунті. Минулої весни Марія розповіла в інтерв'ю, що після російського вторгнення в Україну батько подзвонив їй і просив повернутися до Росії, щоб «бути гарною росіянкою».

Читайте також: Ада Роговцева закликала перейменувати вулицю в Києві на часть Да ВІнчі: його кохана відповіла

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: