Роднянский розповів, які настрої панують в Москві: Тягають на допити

фото з відкритих джерел

Олександр Роднянський каже, що багатьох його друзів тягають на допити

Продюсер Олександр Роднянский, який довгий час жив та працював в Росії, але з початком агресії РФ виїхав звідти, на своїй сторінці в Інстаграм розповів, які настрої нині панують в Москві.

«Вчора ввечері два знайомі розповідали мені телефоном про життя в Москві. Багатьох моїх друзів тягають на допити. Задають питання про їхні зв'язки, що ганьблять. У тому числі і зі мною. Когось уже звільнили з роботи. Комусь загрожують, – розповідає Роднянський. – Усі поводяться вкрай обережно, ретельно вибирають слова, оглядаються на всі боки, знижують голос до шепоту, стали боязкі. Я сам нікому із друзів не дзвоню, щоб не створювати проблем. Мені практично не дзвонять. Усі 10 місяців. Точніше, дуже рідко, коли виїжджають із країни. Та й то не завжди. Нещодавно я написав другу у вкрай захищеній мережі невинне повідомлення. Він відповів мені дуже теплим аудіопосланням (кажуть, їх важче прослухати), у якому був фрагмент для товариша майора. На всякий випадок. Липкий страх обплутав Москву».

«А Київ весь у снігу. Похмура погода, багато тривог, – продовжує Роднянський. – Нескінченні розмови про генератори, інвертори, котельні, обігрівачі, повербанки, батареї. У багатьох квартирах запасена вода у відрах та каструлях. У дворах ставлять біотуалети. Адже електрика відключається регулярно. Через російські обстріли об'єктів інфраструктури. До сирен та попереджень по телефону всі давно звикли. Не всі навіть ходять у притулки. Хоча станції метро у момент повітряної тривоги сповнені людьми. Скрізь – і в Києві, і у Львові, і в Харкові ні від молодих хлопців, ні від людей похилого віку, ні від керівників країни я не чув жодної нотки сумніву в неминучості перемоги. Дискусії лише довкола її термінів. Весна, літо чи осінь наступного року – схоже, консенсусу щодо того, що це має відбутися саме наступного року, досягнуто.

«Російський режим вкотре помилився у розрахунках. Його план полягав у тому, щоб занурити населення українських міст у темряву та холод, позбавити їхньої волі до опору, підірвати дух та змусити вплинути на власну владу. Помилилися. Все вийшло навпаки. Занурили у страх росіян. І поєднали українців», – додав продюсер.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: