Роднянський оголосив, що починає зйомки фільму про війну в Україні: про що картина

Роднянський довгий час працював в Росії, але з початком агресії виїхав звідти
фото з відкритих джерел

Компанія Роднянського запланувала роботу разом з однією з найвпливовіших кінокомпаній  Голлівуду

Продюсер Олександр Роднянський оголосив, що розпочинає роботу над художнім фільмом про війну в Україні. Картину його продюсерська компанія зніме разом із голлівудськими колегами. Режисером та автором фільму стане відомий кінематографіст Мирослав Слабошпицький («Моя бабуся Фані Каплан», «Плем'я»).

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Александр Роднянский (@alexander.rodnyansky)

«Сьогодні важливе американське видання про кіно Deadline опублікувало статтю про наш новий проект. Йдеться про фільм, який моя компанія AR Content зніме разом з однією з найвпливовіших кінокомпаній  Голлівуду – Anonymous Content, за плечима якої багато знаменитих проектів, включаючи оскароносні «У центрі уваги» та «Тей, що вижив», - написав Роднянський на своїй сторінці в Інстаграм.

За словами продюсера, режисером та автором нової картини стане один із найобдарованіших українських кінематографістів – Мирослав Слабошпицький, який завоював міжнародне ім'я фільмом «Плем'я», що підкорив десятки світових фестивалів, починаючи з Каннського.

«Новий наш фільм про найголовнішу подію сьогоднішнього часу та нашого життя – про війну, – пише Роднянський. – Про вторгнення російських військ в Україну і про нескінченні страждання, які вони завдали мирним українцям. В основу картини лягла резонансна стаття провідного британського дослідника пропаганди Пітера Померанцева «Ми можемо бути лише ворогами» (We can only be enemies), опублікована у шановному американському виданні The Atlantic. Це історія однієї української родини у маленькому селі, окупованому російськими солдатами. Історія взаємин господарів будинку з окупантами, що оселилися в ньому, відносин складних і драматичних».

«З моменту, коли 24 лютого я прокинувся від звуку російських ракет, що вибухають у моєму рідному Києві, для мене стало особливо важливим зробити свій особистий фільм про війну»,  – написав Мирослав. Я поділяю його почуття з того самого моменту, як 24 лютого о 4-й ранку мені зателефонував з Києва мій син і сказав: «Тату, почалося»… Тому цей проект став для мене найважливішим і глибоко особистим, – додав Роднянський. – Ми не просто хочемо розповісти правду про криваву війну, ми хочемо зрозуміти, що відбувається із зовні звичайними людьми, які перетворюються на очах на жорстоких убивць і ґвалтівників. Це буде складна розмова про розлюднення та його причини. Незважаючи на те, що виробляють фільм американські компанії, він буде знятий українською та російською мовами. Максимально точно та чесно».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: