Пропаганда діє. Продюсер «Будинка зі скалок» прокоментував «Оскар» фільму «Навальний»

Команда фільму «Будинок зі скалок»
фото з відкритих джерел

Український фільм «Будинок зі скалок» боровся за «Оскар» з фільмом про росіянина

Продюсер фільму «Будинка зі скалок», який змагався за «Оскар», Азад Сафаров прокоментував присудження премії фільму «Навальний».

«Друзі, мені дуже шкода, що ми не змогли принести «Оскар» Україні. Ми дуже хотіли подарувати маленьку радість українцям в ці важкі часи. Ми дуже вірили в це і боролись до останнього. Ми мали виграти не тому, що ми з України, а тому що фільм глибокий, цінний і талановито знятий данським режисером Сімоном Леренгом Вілмонтом і зроблений крутою командою. Але сьогоднішній вечір ще раз довів, що російська пропаганда дуже добре діє і вміє розкручувати псевдо героїв там, де героїв нема. А значить у нас ще багато роботи», – написав він на своїй сторінці у Фейсбук.

Сафаров додав, що за останні 10 днів у США члени команди фільму всюди розповідали про російську війну проти України та злочини окупантів. Серед них були дві героїні фільму з тимчасово окупованого Росією Лисичанську в Сєвєродонецькому районі Луганської області Маргарита Миколаївна і Ольга Вікторівна.

«Нас усюди вітали, підтримували, обіймали і розпитували все про все про Україну. Американці дійсно дуже і дуже переживають за Україну. Ми українці, ми не ображаємось. Ми боремось. Ми, як і багато крутих українських режисерів і продюсерів, робитимемо все, щоб в Україні було не лише Оскар, а і багато інших нагород. Ми українці, ми не здаємось. Ми боремось далі», – додав Азад Сафаров.

Нагадаємо, що переможцем у номінації «Найкращий документальний фільм» стала стрічка про російського політика й опозиціонера Олексія Навального під назвою «Навальний». У цій же категорії за нагороду боровся український фільм «Будинок зі скалок» про дітей у притулку прифронтового Лисичанська, однак нічого не виграв. Тим часом у мережі почався справжній шквал критики на адресу американської кіноакадемії за такий вибір.

Читайте також: «Оскар» отримав блокбастер, який знімали перед Верховною Радою (відео)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: