Померла легендарна Вівʼєн Вествуд: культові плаття дизайнерки

Дизайнерка прожила дивовижне життя
фото з відкритих джерел

Образи, які створювала дизайнер, досі вважаються одними з найвідоміши

З життя пішла одна з ключових фігур у світі моди, британський дизайнер та засновниця однойменного бренду Вів'єн Вествуд. Про це повідомляється в офіційному сайті компанії. Вествуд був 81 рік. Вона померла в оточенні сім'ї.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Vivienne Westwood (@viviennewestwood)

Вів’єн Вествуд до останнього моменту робила те, що їй подобалося, – займалася дизайном і мистецтвом, писала книгу та змінювала світ на краще. У поважному віці пересувалася Лондоном лише на велосипеді.

Дизайнерка прожила дивовижне життя. За 50 років, присвячених моді, вона перетворилася з бунтарки на національне надбання, повністю перевернула індустрію, а найголовніше візуалізувала англійський панк. Тільки Вествуд могла заявитися до Букінгемського палацу без спідньої білизни та переодягнути британців у футболку з зухвалим принтом God Save The Queen.

Образи, які створювала дизайнер, досі вважаються одними з найвідоміших – тугий корсет, приспущена лінія плечей та спідниця з драпіруванням. У творіннях Вествуд виходили заміж Діта фон Тіз і Керрі Бредшоу (щоправда, у випадку з героїнею «Сексу у великому місті» торжество так і не відбулося), а ще в плаття британського дизайнера сяяли на червоних доріжках Кім Кардаш'ян, Блейк Лайвлі, Зендея інші.

Першу весільну сукню легендарка британка пошила ще в 1962 році, а на початку 1970-х разом із партнером Малькольмом Маклареном відкрила крамничку, яка називалася SEX. В цей же час у Британії почався розквіт панк-сцени, тож Вествуд та Малькольм вирішили робити одяг для музикантів. Макларен став продюсером Seх Pistols, а Вествуд вигадала образ: гострі леза, шкіряні штани, БДСМ-аксесуари. Вона казала, що надихалася повіямі та безхатченками, а її одяг повинен був дратувати та обурювати консервативне британське суспільство.

Згодом Вествуд стала всесвітньо відома, її колекції демонстрували в Парижі та Лондоні, разом із нею проводили покази Джон Гальяно та Ів-Сен Лоран, її вітала принцеса Діана, вона розробляла одяг для працівників Virgin Atlantic мільярдера Річарда Бренсона.

Вествуд була заміжня за своїм колишнім студентом-модельєром, який був молодший за неї на 25 років, близько 30 років. Андреас Кронталер, чоловік і творчий партнер дизайнерки, сказав: «Я продовжу роботу з Вів’єн у моєму серці. Ми працювали до кінця, і вона залишила по собі чимало справ для мене. Дякую, люба».

Читайте також: Борислав Береза показав самогубця Путіна на новорічній ялинці

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: