Помер один із найвеличніших гітаристів світу

Видання The Hollywood Reporter у некролозі оголосило музиканта «богом гітари»
фото з відкритих джерел

Джефф Бек сім разів отримував премію «Греммі»

Британський гітарист-віртуоз Джефф Бек помер у віці 78 років, повідомила його родина у соцмережі. Володар восьми премій «Греммі» та безлічі інших престижних музичних нагород помер від бактеріального менінгіту.

«Після несподіваного зараження бактеріальним менінгітом він мирно пішов із життя. Його сім'я просить приватності, поки вони переживають цю величезну втрату», – сказано у заяві сім'ї.

Джефф Бек – один із видатних гітаристів в історії за версією журналів Rolling Stone та Classic Rock. Він вплинув на розвиток хеві-металу і джаз-року. Видання The Hollywood Reporter у некролозі оголосило музиканта «богом гітари».

В 1965 Джефф Бек замінив Еріка Клептона в групі The Yardbirds, але через два роки пішов звідти. Він заснував The Jeff Beck Group, до якої увійшли співак Род Стюарт і бас-гітарист Роні Вуд (нині The Rolling Stones). Бек записав кілька альбомів, які стали платиновими.

Джефф Бек сім разів отримував премію «Греммі», його двічі – у 1992 та 2009 роках – включали до Зали слави рок-н-ролу.

З Беком мріяли грати багато відомих музикантів. Його гітара звучить в альбомах Джона Бон Джові, Джиммі Пейджа, Пола Роджерса, Міка Джаггера, Роджера Вотерса. Останні кілька років Джефф грав разом із Джонні Деппом.

Читайте також: «Золотий глобус» отримав індійський фільм, який знімали в Києві

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: