Помер легенда американського року Девід Кросбі

За словами дружини музиканта, Кросбі довго хворів
фото з відкритих джерел

Кросбі був двічі включений до Зали слави рок-н-ролу

Помер американський музикант, засновник рок-гуртів The Byrds та Crosby, Stills & Nash Девід Кросбі. Йому був 81 рік. Про це повідомляє Variety із посиланням на представника музиканта.

За словами дружини музиканта Джен Денс, Кросбі довго хворів і помер в оточенні сім'ї.

Смерть Кросбі стала несподіванкою для тих, хто стежив за його соцмережами. Артист продовжував публікувати дописи до останнього. Одним із останніх твітів Кросбі за день до смерті був типовий жартівливий коментар про рай: «Я чув, що це місце переоцінюють… хмарно».

Музикант народився у Лос-Анджелесі влітку 1941 року. Ще у підлітковому віці він почав виступати у місцевих клубах та кафе. У 1964 році Кросбі познайомився з фолк-музикантом Роджером МакГуїном і заснував з ним The Byrds, що стала дуже популярною в США.

Через кілька років через розбіжності Кросбі пішов із The Byrds. Наприкінці 1960-х Кросбі спільно з музикантами Стівеном Стілзом та Гремом Нешем заснував гурт Crosby, Stills & Nash. Пізніше до них приєднався канадський музикант Ніл Янг, а гурт став називатися Crosby, Stills, Nash & Young. У 1970-х Кросбі випустив свій перший сольний альбом.

Кросбі був двічі включений до Зали слави рок-н-ролу. Вперше в 1991 році з гуртом The Byrds, а вдруге – в 1997 році з Crosby, Stills & Nash.

Читайте також: Алека Болдвіна, який застрелив українку, судитимуть: прокуратура зробила заяву

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: