«Оскар» отримав блокбастер, який знімали перед Верховною Радою (відео)

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

У зйомках також була задіяна українська команда

Зйомки індійського блокбастера RRR режисера Раджамулі, який отримав «Оскар» в категорії «Найкраща пісня», частково відбувались в Україні. Пісня Naatu Naatu з блокбастера RRR супроводжує сцену весілля, що була знята в Києві перед Маріїнським палацом та Верховною Радою України у серпні 2021 року.

Трек Naatu Naatu виконують головні актори Рахул Сіплігундж і Каала Бхайрава. Постановкою керував дэнс-майстер, який приїхав із Індії. Водночас, за роботу з українськими акторами масових сцен, яких залучили до зйомок, відповідали українські хореографи-постановники Олена Шоптенко та Макс Леонов.

Naatu Naatu також стала першою піснею в історії індійського кінематографа, що удостоїлася Оскару. Вона також прозвучала на сцені церемонії у виконанні танцювальної команди – на сцені у вигляді декорацій відтворили Маріїнський палац.

«RRR» – це історія про двох легендарних революціонерів та їхню подорож далеко від дому, перш ніж вони почали боротьбу за свою країну у 1920-х роках. Журнал Rolling Stone називає RRR «найкращим і найбільш революційним блокбастером 2022 року», Variety додає, що фільм хочеться дивитися навіть довше, ніж його тригодинний хронометраж, IndieWire стверджує, що стрічка змусить усміхнутися навіть цинічних глядачів.

Режисером RRR є С. С. Раджамолі, який зняв три з п'яти найкасовіших фільмів в історії Індії. За різними даними, бюджет проекту становив від 45 до 72 мільйонів доларів, що робить його найдорожчим на момент виходу фільмом в історії індійського кіно.

Читайте також: «Оскар-2023»: хто отримав головні нагороди

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: