Не російський художник. Відомий музей в Амстердамі змінив національність Малевича

В колекції Stedelijk Museum зберігається близько 200 робіт Малевича
фото з відкритих джерел

Малевича раніше було прийнято називати «російським радянським художником»

У музеї Стеделіка в Амстердамі визнали українцем автора знаменитого «Чорного квадрата»  Казимира Малевича. Раніше художника представляли як російського. В колекції Stedelijk Museum зберігається близько 200 робіт Малевича.

Малевича раніше було прийнято називати «російським радянським художником», хоча народився у Києві в родині українки та поляка, і сам себе завжди ідентифікував українцем. У музеї Амстердама – в описі картин в залах і на сайті Малевича називали «російським». Так, тепер у Stedelijk Museum ідентифікують Малевича як «українського художника польського походження».

Раніше «Главком» писав, що знаменитому американському Музеї мистецтва Метрополітен змінили національність легендарного живописця-пейзажиста 19-століття Архипа Куїнджі. Тривалий час під роботами уродженця Маріуполя зазначалося, що митець – росіянин. Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбук історикиня мистецтва Оксана Семенік.

За словами історикині, Метрополітен змінив не тільки національність Куїнджі. Всесвітньовідомий музей додав на своєму сайті, що саме російські військові зруйнували музей художника в Маріуполі: «І нарешті додали, хто саме зруйнував музей в Маріуполі – росіяни». Також музей перейменував картину французького художника Едгара Дега «Російські танцівниці».  Робота отримала назву «Танцівниці в українському вбранні».

Читайте також: Перли, що розлітаються. Один з найефектніших моментів тижня моди в Парижі (відео)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: