На українські екрани вийшов горор «Конотопська відьма»: сюжет та цікаві факти

Знімальна команда на сцені
фото: Film.ua

У центрі сюжету історія, натхненна легендами про відьом з міста Конотоп, що на Сумщині

Сьогодні, 22 серпня, у великий прокат вийшов містичний горор «Конотопська відьма». Фільм створений командою, яка раніше працювала над популярною анімаційною стрічкою «Мавка. Лісова пісня».

Однак варто зазначити, що цей фільм не є екранізацією відомої повісті Григорія Квітки-Основ'яненка «Конотопська відьма». У стрічці представлена нова, оригінальна історія, яка фокусується на образі сучасної української жінки в контексті повномасштабної війни, що розгортається в Україні.

«Обережно, сцени містять смерті окупантів. Приємного перегляду», – саме так звучить дисклеймер до фільму «Конотопська відьма».

На українські екрани вийшов горор «Конотопська відьма»: сюжет та цікаві факти фото 1
фото: Film.ua

У центрі сюжету історія, натхненна легендами про відьом з міста Конотоп, що на Сумщині. На початку повномасштабної війни слава про місцевих чаклунок поширилася соцмережами: українці залякували чародійками росіян.

Фільм зосереджений на головній героїні – відьмі, яка давно зреклася своїх надзвичайних сил, закохавшись у звичайного парубка. Однак російські варвари забрали життя її коханого, який намагався врятувати дівчину. Розлючена від болю, молода жінка повертає свої здібності, щоб жорстоко помститися окупантам.

На українські екрани вийшов горор «Конотопська відьма»: сюжет та цікаві факти фото 2
фото: Film.ua

У фільмі зображено, як російські окупанти починають загадково помирати. Їх спіткають незрозумілі й жахливі події, яких вони точно не очікували на українській землі. Сили, що оживають на цій землі, є непереможними для загарбників, і ці містичні явища стають не просто зброєю, а відображенням самої природи України, яка не пробачає ворогам.

Фільм поєднує особисту драму героїні з загальною боротьбою за свободу, показуючи, як глибокі почуття, такі як любов до рідної землі та ненависть до тих, хто приніс війну, можуть стати рушійною силою для містичних подій. Героїня стає символом українського спротиву, де кожен її крок є частиною великої помсти за свій народ, а всі загадкові смерті росіян – відплатою, якої вони точно не сподівались.

Зірка телесеріалів «Козаки. Абсолютно брехлива історія» та «Моя улюблена страшко» Тетяна Малкова зізналася в інтерв'ю ТиКиїв, що спочатку вона ледь не відмовилася від ролі у горорі. «Коли мені сказали, що це буде кіно, в якому відьма «мочить руських», я сказала: «Ні, мені це не цікаво». Та коли мені розповіли всю історію і пояснили фінальні цілі цього проєкту, я побачила в цьому сенс і свою місію», – поділилася акторка.

Головну роль у фільмі зіграла акторка Тетяна Малкова, коханого Відьми, Андрія, – Тарас Цимбалюк, тітку – Олена Хохлаткіна.

Загін російських загарбників у фільмі зіграли актори Павло Вишняков, Іван Шаран, Ярослав Шахторін, Артем Сагітов, Сергій Сосновцев, Владислав Вербицький, Ростислав Фоменко, Микита Слободенюк, Микола Головчак, Сергій Аніпченко.

Нагадаємо, минулого року стартували зйомки фільму жахів «Конотопська відьма». Про це повідомляє Film.ua Group у Facebook. «Першого знімального дня творча команда провела на майданчику ритуал з ляльками-вуду, який назвали «голку в орка»», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Український фільм жахів переміг на фестивалі у Японії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: