На сервісі Apple TV знайшли пропагандистський фільм «Ополченочка» з Поклонською

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

Українці обурені, що пропагандистський фільм показують на американській платформі

На сервісі Apple TV українські глядачі знайшли пропагандистський фільм «Ополченочка», який знімали на тимчасово окупованій території т.з. ЛНР. Фільм пропагандистів можуть дивитися жителі Білорусі, Таджикистану, Туркменістану, Молдови, Вірменії, Азербайджану та Росії.

На сайті відеосервісу пишуть, що фільм знятий в Україні. Хоча насправді над ним працювала кіностудія «Лугафільм» – це була їх перша робота. Зйомки пройшли на тимчасово окупованих територіях Луганської області. Пропагандистська картина розповідає про трьох мешканок Донбасу, які йдуть воювати на бік терористів і стають екіпажем російського танку. Після виходу на екрани пропагандистської картини четверо акторів фільму – Наталія Колоскова, Марія Перн, Юрій Миронцев та Анатолій Фалінський були внесені до списку артистів, яким заборонено в'їзд на територію України. У стрічці також знімалася колишня «прокурорка» окупованого Криму Наталія Поклонська, яка зіграла саму себе.

Українські користувачі соцмереж обурені тим, що пропагандистський фільм показують на американській платформі.

«Apple і AppleTV вирішили розмістити на своїй платформі пропагандистське російське телешоу про «повстанців Донбасу», яке прославляє воєнні злочини російської армії, визнаної в ЄС терористичною організацією. Наступні відео будуть про ІДІЛ? Будь ласка, поясніть», – написала в соцмережі українська стендап-актриса Ірина Гіль.

До слова, на кінофестивалі «Золотий витязь» в окупованому Криму в 2021 році сталася цікава історія з пропагандистською картиною. Перед показом фільму хтось замінив плівку і на екрани пішла друга картина – патріотична стрічка про героїв АТО «Позивний «Бандерас».

Глядачі встигли побачити тілька перші кадри стрічки «Позивний «Бандерас», адже показ відразу перервали, а присутніх попросили залишити кінотеатр. «Ополченочку» в той день вони так і не оцінили.

Читайте також: Зірка «Кварталу 95» Руслан Ханумак таки повернувся в Україну зі США

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: