На колишнього Мадонни Гая Річі подали до суду через гучний фільм «Джентльмени»

Під час зйомок
фото з відкритих джерел

Сценарист Міккі Де Хара вимагає більше $250 тисяч, які включають частку від прибутку фільму

Актор і сценарист Міккі Де Хара подав до суду на режисера Гая Річі через його фільм «Джентльмени» з Меттью МакКонахі та Чарлі Ханнемом у головних ролях. Про це повідомляє Variety.

Позов був зареєстрований у Високому суді Лондона. За словами позивача, Річі попросив його написати сценарій другої частини його кримінального бойовика 2008 року «Рок-н-рольщик» та взяти за основу особистий досвід сценариста. За даними британських ЗМІ, раніше Де Хара було засуджено за зберігання кокаїну та марихуани «з метою продажу», за що йому загрожував тюремний термін. 2018 року Де Хара представив Річі сценарій про персонажа, який займається бізнесом з виробництва марихуани. За його словами, режисер заявив йому, що час гангстерських фільмів минув, а також натякнув, що проект не має майбутнього.

Однак через два роки Річі випустив фільм «Джентльмени», в якому Де Хара виявив ідеї зі свого сценарію. У позові він стверджує, що стрічка є «істотною» репродукцією його сценарію. За словами сценариста, режисер скопіював персонажів Де Хара, їхні характеристики та «унікальні елементи сюжету», зокрема головного героя та аристократа з дитиною-наркоманом. Крім того, Де Хара стверджує, що сцена з фільму, в якій Тренер (Колін Фаррелл) б'ється з кількома молодими людьми в кафе і бризкає їм у вічі оцтом, описується і в його сценарії. Сценарист також зазначив, що це він вигадав такого персонажа як Тренер, і у його сценарії він очолював групу головорізів The Baby Squad.

Де Хара також заявив, що виходу фільму 2020 року він написав Річі, і той нібито відповів: «Міккі, я та мої люди намагалися зв'язатися з тобою вже кілька років. Відповіді не було. Я радий, що ми можемо сісти та поговорити». При цьому сценарист заперечує, що Річі робив якісь спроби зв'язатися з ним щодо фільму «Джентльмени» до його випуску.

За словами сценариста, у квітні 2020 року він попросив Річі надати йому авторське право на фільм до його цифрового випуску, але  режисер та його команда нібито сказали, що це неможливо і запропонували дати йому авторське право на інший проект, у якому він не брав участі. Сценарист вимагає більше $250 тисяч, які включають частку від прибутку фільму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: