На фронті загинув відомий художник, який працював над фільмом «Памфір»

Володимир пішов на фронт добровольцем
фото з відкритих джерел

Володимира Чорного не стало 9 травня

На війні з російськими окупантами загинув художник Володимир Чорний. Про це повідомила його кохана Олена Білецька на своїй сторінці у Фейсбук. Митця не стало 9 травня.

«Я не могла повірити, як така чудова Суперлюдина може загинути? Діставай будь ласочка одне із своїх 9-ти життів.. Вставай. А як твій розслаблений танець під східну музику з стаканом рому? Як твій чудовий борщ? Як твоя неймовірна любов до всього живого, до тваринок, людей і рослинок? Як твої розумні плани про те, якою має бути сучасна освіта для художників? А як твої задумки проілюструвати скандинавську міфологію? Як майстерне копитце, яке ти хвацько формував мачете, щоб розпалити найкрутіший вогник? А як відсилки до фільмів «Апокаліпсис сьогодні» та «Пропалої грамоти»? Як твої енциклопедичні знання про все на світі? Як це все? Воно не може зникнути.. Ти не можеш загинути… Я досі відмовляюся вірити.. Я продовжую писати тобі всі свої думки. Я досі кидаюся до телефону із слабкою надією, що побачу твій зелений кружечок в месенджері», – йдеться у дописі Олени.

За її словами, Володимир пішов на фронт добровольцем, попри те, що його документів не було у військкоматі – їх загубили. «І ти став Супервоїном. Ходив сам на позиції. Проводив по найнебезпечних місцях військових, смаляв по ворогу, витягав поранених побратимів з поля бою, та добре заливав лою за комір росіянам. Звільняв наші міста... Варив смачні борщі взводу, вислуховував бідоньки, заступався. У вільні секундочки фотографував квіти і мох, через що твої побратими спочатку сторонилися тебе. Бо ще ж дивний такий. Та й довге волосся в хвіст збирає. Писав оповідки, опікувався приблудними тваринками. Кохаю тебе, безмежно рідний. Вклоняюся твоїй звитязі і жертві своїм життям. Дякую за те, що жива. Вдячна за те, що боронив нас, боронив Україну. Ти мій Герой коханий! Не вірю, що тебе нема», – написала Олена Білецька.

Слова співчуття також висловив український режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук, який працював з Володимиром Чорним над фільмом «Памфір». «Ти був один з самих надійних людей. Як сказав твій колега, в пам'яті залишиться тільки хороше. В пам'яті про тебе, тільки світлі моменти. Герою Слава», – йдеться у дописі.

Читайте також: Співачка, яка представляє на Євробаченні Естонію, виступала в окупованому Криму з Басковим

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: