Любитель Путіна Жерар Депардьє закриває свій бізнес у Росії

У 2013 році Жерар Депардьє отримав російське громадянство
фото з відкритих джерел

У квітні актор виступив проти війни в Україні

Знаменитий французький актор, який має російський паспорт та підтримує кремлівську політику, Жерар Депардьє вирішив закрити свій продюсерський центр в Росії. Про це повідомляє ТАРС.

Як пояснив друг і продюсер французького актора Арно Фріллі, причина закриття – пауза у роботі. За його словами, відкриття нового центру в майбутньому можливе за «великої конкретики щодо проектів»: «Ця структура була створена для розвитку аудіовізуальних проектів. Без активної діяльності ця система марна, оскільки вона потребує витрат навіть у період простою». При цьому він запевнив, що закриття центру не пов'язане із війною в Україні.

Компанія «ПЦ залізниці» («Продюсерський центр Жерара Депардьє») була зареєстрована у 2016 році, проте на сьогодні вона фактично не працює.

Нагадаємо, що у 2013 році Жерар Депардьє отримав російське громадянство. Він виїхав із Франції через невдоволення податком на багатих, який запровадив президент країни (на той момент) Франсуа Олланд. Жерар Депардьє прилітав до Сочі, щоб особисто забрати свій російський паспорт. Прописаний актор був у Саранську у квартирі свого друга, колишнього директора Держфільмофонду Миколи Бородачова. Через два роки близько познайомився з Олександром Лукашенком. Білоруський правитель приймав його у заміській резиденції, у 2019 році передав актору ділянку в елітному післяті Лапоровичі біля Мінського моря в оренду на 99 років. 

У квітні актор виступив проти війни в Україні. У Кремлі припустили, що Депардьє просто «не зовсім занурений у політичний порядок денний» і висловив готовність провести для нього необхідний лікнеп.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: