Литва внесе співачку Світлану Лободу до списку небажаних осіб

Лобода дає благодійні концерти в підтримку Україні
фото з відкритих джерел

До 24 лютого Лобода жила в Росії та Європі

МЗС Литви внесе українську співачку Світлану Лободу до списку небажаних осіб через гастролі в Росії після анексії Криму. Про це заявила представниця міністра закордонних справ Пауліна Левіцкіте, повідомляє Delfi.

«Після консультацій з українськими партнерами ми вносимо виконавицю до списку персон нон грата», – повідомила прессекретарка глави МЗС Габріелюса Ландсберґіса.

За словами міністра культури Сімонаса Кайриса, Лобода є громадянкою України, тому на неї не розповсюджується автоматична заборона в'їзду, як для російських виконавців. Чиновник підкреслив, що в Латвії організатори самі скасували виступ Лободи, бо мали сумніви стосовно її позиції щодо війни.

«Оскільки йдеться про організатора приватних заходів, приватних просторів, єдиний вихід – розглянути, чи не додати таку людину до списку небажаних осіб у Литві», – сказав міністр.

Раніше «Глвавком» писав, що відомий режисер Олег Бондарчук розповів про зрадників, які тихо сидять у Москві – в тому числі колишній чоловік Світлани Лободи та батько її дитини: «Я знаю, що Андрій Цар працював на телеканалі НТВ до 24 лютого, а після – нічого не чув, бо ці хлопці просять усіх артистів не афішувати їх участь в тому чи іншому проекті. Я дуже сумую через те, що наші українці зробили такий вибір, бо це дуже талановиті хлопці».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: