Кошовий чесно зізнався, за що Зеленський нагородив його орденом

За словами відомого кварталівця, він здогадувався, що реакція суспільства буде неоднозначною
Фото: УП

Актор Євген Кошовий каже, що про нього розпускали чутки, що буцімто втік до Польщі

Актор студії «Квартал 95» Євген Кошовий розповів, за що отримав нещодавно державну нагороду – орден «За заслуги» ІІІ ступеня, а також припустив, чому це викликало стільки емоцій: знайшлося багато людей, які не згодні зі списком нагороджених.

«Це моя перша нагорода такого рівня. Звичайно, нагорода – це приємно. І такі ордени не дають просто так, – розповів Кошовий в інтерв’ю КП. – В нашому випадку, думаю, ці два ордени – мій і Сашка Пікалова – можна розділити на весь наш колектив «Кварталу 95», адже ми всі допомагаємо нашим військовим з 2014 року, і на всіх людей, з якими ми співпрацюємо весь цей час – волонтери, фонди. Без них ми б багато чого не змогли зробити, не змогли б стільки допомагати нашим військовим, переселенцям та іншим людям».

«Те, що ми не говоримо публічно про цю свою волонтерську діяльність – це наша справа. До цього часу ми все робили власним коштом, не збирали донати з інших людей, тому нам навіть думки не приходило, що треба перед кимось звітувати. Хтось інший афішує свою волонтерську діяльність – це його справа. Інші також за це ордени отримали. Але чомусь саме наші з Сашею нагороди викликали найбільше шуму», – продовжив Кошовий.

За словами відомого кварталівця, він здогадувався, що реакція суспільства буде неоднозначною: «Я передбачав, що таке буде. Бо з самого початку повномасштабного вторгнення ми багато хейту отримуємо на свою адресу. Наприклад, хтось розпускав чутки, що ми з Пікаловим в перший день війни втекли в Польщу… І це при тому, що ми з Сашком ще 24-го зранку приїжджали на телеканал 1+1, виходили в прямий ефір зі студії – щоб підтримати людей. З другого тижня війни почали їздити з виступами до військових. Виступали у військових частинах, бомбосховищах, госпіталях, на станціях метро в Миколаївській, Дніпропетровській, Харківській, Одеській, Запорізькій, Київській, Житомирській, Волинській областях… Але все одно – почали писати, що ми в Польщу втекли. Якщо почитати все те, що пишуть, то може скластися враження, що ми з Сашком вже пів світу об’їздили за ці півроку. Я на таке стараюся не реагувати. Але іноді, звичайно, злість бере. Хоча ти розумієш, що декому за це просто платять гроші – за те, щоб вони наговорювали на людей».

Раніше «Главком» писав, що відома телеведуча та співачка Анжеліка Рудницька емоційно відреагувала на ордени від Зеленського для Могилевської та Козловського: Плюнули нам в обличчя.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: