Ірма Вітовська згадала російський фільм, у якому прозвучало страшне попередження українцям

фото з відкритих джерел

В картині «Біла гвардія», який знімали в Києві, була фраза: «Надо будет пол Украины вырезать – вырежем»

Акторка Ірма Вітовська розповіла, як готувалася до великої війни та яким бачить майбутнє України після перемоги.

Артистка каже, що аналізуючи історію України, розуміла, що війна між Росією та Україною не закінчиться на територіях Донеччини, Луганщини та Криму, а отже знала, що буде повномасштабне вторгнення. Перші дзвіночки артистка чула ще у 2009 році, а тому, як тільки у новинах почали зʼявлятися можливі дати наступу, Вітовська пішла на тренінг.

«Цей тренінг мені насамперед допоміг тим, що я усвідомлювала – не можна було їхати в приміську зону. Я памʼятала, що, коли йде окупація, не можна їхати у передмістя. Ця війна схожа на середньовічні облоги замків, даруйте, це моє бачення, – коментує акторка Ірма Вітовська в ефірі програми «Точка опори» каналу «Дім». – Буду чесною, я не мала ілюзій. 2022 рік для мене був дуже необережним, адже у 1922 році був створений радянський союз. А отже втратити таку можливість росіянам не можна було. Війна 2014 року була очікуваною, ця теж – вони готувалися з 90-х років. Вони готувалися будь-яким способом Україну не відпустити у вільне плавання, бо без України немає Росії – про це ще Ленін казав».

Крім того, артистка згадала російську кінострічку, у якій було попередження українцям.

«У 2009 році зальотна компанія знімала тут, на Андріївському узвозі, фільм «Біла гвардія», де була фраза: «Надо будет пол Украины вырезать – вырежем». І було зрозуміло, що месседж іде до нас. Це якраз було після Грузії. І тоді пішло зображення українця як зрадника, колаборанта, якогось недолугого, продажного і взагалі недолюдини», – пригадала акторка. театру і кіно.

За словами Ірми Вітовської – поки в Росії діє теперішня влада, змін не буде. Тому українцям сьогодні необхідно вигравати не лише війну, а й відстоювати і популяризувати наше минуле. Бо, вигравши воєнний конфлікт, у нас буде чимало інших проблем.

«Я реально скажу, що після перемоги ми ще довго будемо у дуже складній депресії. Не лише тому, що для нас відкриються страшні картинки і історії – ми вже бачимо, що відбувається з Маріуполем, а скільки всього ще не знаємо. Відкриються старі секрети і страшні таємниці Донецької та Луганської областей, Криму. Чесно, особисто для мене перемога – це розвал Росії. За таких подій, як би важко нам не було, ми зрозуміємо, що нарешті ця війна, тисячолітня історія ґвалтування, винищення,  закінчиться», – поділилася думками Ірма Вітовська.

Читайте також: У боях за Бахмут загинув діджей Apache: про воїна ходитимуть легенди

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: