Ірма Вітовська пояснила, чому в історії України майже відсутнє XX століття

Вітовська: XX століття української літератури абсолютно стерте
фото з відкритих джерел

Акторка Ірма Вітовська нагадала, що формує нашу ідентичність

Акторка Ірма Вітовська в інтерв’ю ютуб-проекту «Палата №6» розповіла, чому українцям вкрай важливо якнайшвидше звільнятися від комплексу меншовартості.

«Подумайте, від чого цей комплекс походить. Від того, що ти не знаєш свого. Правильно? – говорить Ірма. – І все йде одне за одним. Якщо ваш керівник не знає свого, то і ви, відповідно, не знаєте. Просто треба вивчити своє».

Акторка переконана, що насамперед варто знати рідну мову, історію, культуру. Усе, що характеризує нас як націю. Усе, що формує нашу ідентичність. «Варто, аби політична еліта хотіла впровадити все своє глибинно, – каже Ірма Вітовська. – В нашій історії, культурі майже відсутнє XX століття. Давайте будемо чесними. Покоління, які сьогодні «роблять погоду» політично та економічно – це моє покоління і старші. XX століття української літератури абсолютно стерте. Так у нас склалося… Я вже мовчу про «розстріляне відродження», шістдесятників, вісімдесятників. Подивіться, скільки накладів української книги виходило в ті роки, а скільки російської… А перекладів світової літератури українською мовою?»

Раніше «Главком» розповідав, що актриса Ірма Вітовська на своїй сторінці у Фейсбук згадала кричущий інцидент, який наочно показує двояке ставлення українців до Росії під час війни – під впливом кремлівської пропаганди. В 2015 році, коли бійці ЗСУ вже рік билися з російськими окупантами, у Карпатах зірка познайомилася під час поїздки з таксистом, від якого почула про те, що Росія не винна у конфлікті. Чоловік щиро не розумів, чому він має припинити слухати музику країни-агресора.

«Вже позаду був Іловайськ, Дебальцеве, Донецький аеропорт, анексія Криму та окупація Донбасу. Багато хто вже загинув, згинув і зник безвісти. Були замучені та ув'язнені. Відповідь була начебто, що це просто пісня. Вона гарна і про життя. Щоправда вимкнув і обурено наголосив, що допомагає АТО», – розповіла Вітовська.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: