Головні актори фільму «Люксембург, Люксембург» привезли картину у рідне селище під Харковом

Скріншот відео
Фото: канал Дім

13 квітня комедійна драма Антоніо Лукіча вийшла в український прокат

Учасники гурту «Курган і Agregat» Аміл і Раміл Насірови та режисер стрічки Антоніо Лукіч розповіли про показ фільму «Люксембург, Люксембург», який стартував у прокаті, у Венеції та у рідному селищі Насірових на Харківщині.

13 квітня комедійна драма Антоніо Лукіча «Люксембург, Люксембург» вийшла в український прокат. Світова прем’єра історії про братів-близнюків та їхню подорож до Люксембургу відбулась на Венеційському кінофестивалі. У студії «Тихого вечора з Оленою Кравець» Аміл та Раміл Насірови пригадали, як отримали пропозицію знятися у фільмі в месенджер і вирішили, що це жарт, тому не відповіли. За словами Раміла Насірова, раніше вони не знали Антоніо Лукіча, тому ім’я здалося хлопцям вигаданим.

«У всіх інших випадках в житті мені моє ім'я допомагало. Це справжнє ім'я, у нього хорватське коріння. В цьому випадку воно не допомогло, бо Раміл три тижні мені не відповідав, гадав, що це хтось фейковий пише», – розповів Антоніо Лукіч.

Режисер від самого початку задумував фільм як історію про близнюків, яка б відображала внутрішній конфлікт людини, який є в кожного з нас. Проте Лукіч довго не міг знайти акторів-близнюків і вже переписав сценарій під одну людину. Аж тоді режисерові трапилось відео хлопців з пародійного проєкту «Знак питання».

«Я побачив Аміла і подумав, що це мій ідеальний герой. Я перейшов на його сторінку у соцмережах, і там їх чомусь було двоє. Я не повірив, поки не побачив відео з ними, тоді зрозумів, що це справжні близнюки, й треба їм написати в Фейсбук», – говорить режисер стрічки «Люксембург, Люксембург».

Потім брати взяли час на роздуми. «І ми якось дуже довго думали. І потім Антоніо каже: «Так, пацани, ви, мабуть, не зрозуміли – я серйозно. Я хочу, щоб ви знялись в головних ролях». А тут якраз нам з Харкова треба було їхати до Києва. Ми живемо в Харкові. І Антоніо каже: «А давайте я з продюсером приїду, і ми вас підвеземо просто до Києва». А ми такі: «Ну, добре». І вони просто приїхали з Києва до Харкова. І ось вони тільки заїхали в Харків, ми відразу сіли в машину і поїхали назад. І по дорозі у нас був кастинг», – розповів Раміл Насіров.

 

В Україні допрем’єрний показ фільму відбувався на Харківщині, у рідному селищі братів Насірових, яке має назву – Близнюки. Актори зізнаються, що презентувати фільм на рідній землі було набагато більш хвилююче, ніж навіть на Венеційському кінофестивалі.

«Там же й батьки прийшли, друзі, вчителі, всі знайомі. І це перший раз батьки побачили, як до нас підходять багато людей фоткатися. Ось, я після прем'єри вертаюсь додому, мамка заходить, каже: «Там он їжа, розігрій собі і поїж». А батя лежить і Facebook гортає. Я кажу: «Ну що, батя, кажи, може, оцінку якусь поставиш?» І він такий лежить: «Чотири з п'яти». А мамка вже думає: «Капець, де ти вже встиг цю оцінку поставити, куди ти зайшов, де ти поставив? Це ж діти твої, а ти четвірку поставив їм, де ти поставив, ану покажи», – розповів Аміл Насіров. «Якщо чесно, всім сподобалось, все класно», – підсумував Раміл.

Фільму «Люксембург, Люксембург» стоячи аплодували не лише на рідній для Насірових Харківщині, але й на Венеційському кінофестивалі. Проте, зізнається Раміл Насіров, найдужче  хотілося показати фільм саме в  Україні, своїм людям: «Прикольно, коли тебе тегають десь у Сіднеї, в Токіо, дивились на кінофестивалі, а ти сидиш в Близнюках з телефоном: «Круто-круто, піду яйця в курей позбираю».

У селі Близнюки, що за 160 км від Харкова, презентація фільму «Люксембург, Люксембург» відбулася в районному Будинку культури, де були зайняті всі 425 місць. З продажу квитків зібрали 68 050 грн, всі гроші передадуть на потреби ЗСУ.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: