Голосно співала, щоб не чути вибухів. Оперна прима про наступ окупантів

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

Швачка каже, що найскладніше було, коли чула автоматні черги біля дому на Шулявці

Народна артистка України, оперна прима Анжеліна Швачка у програмі «Точка опори» розповіла, де зустріла 24 лютого, які моменти війни видались для неї найскладнішими та як сьогодні бореться зі стресом і страхом.

Анжеліна Швачк пригадує – про те, що почалася повномасштабна війна, вона дізналася вдома від доньки, адже перші вибухи артистка не чула. Першу ніч родина співачки просиділа вдома, а наступного спустилися в укриття в метро. Проте через холод та протяги всі члени родини захворіли і змушені були повернутися додому.

«Найскладніше було, коли я чула автоматні черги біля свого дому. Ми живемо на Шулявці, а ворог підходив до нас. Я це добре чула, тому не могла спати два тижні. Це дуже складно. Пам’ятаю, коли чули сигнал «повітряна тривога» – виходили в коридор, де голосно співала лише для того, щоб не чути вибухів, – пригадала співачка Анжеліна Швачка в ефірі каналу «Дом». – Спочатку я співала, а потім раптово в мене зник голос. Це все на стресі, адже я майже не спала два тижні, а це погано впливає на голос. Лише, коли почалися благодійні концерти, я потрошку почала розспівуватися».

Так, протримавшись кілька тижнів у Києві, з третьої спроби співачка з родиною нарешті змогли сісти на потяг та дістатися до Тернополя, де їх чекали знайомі. Нині Швачка знову в Києві: «Робота рятує. Кухня теж відволікає від усіх цих подій. Чесно скажу, коли мені страшно – починаю готувати, просто як навіжена. Мене починає трясти і треба виплеснути цю енергію. Тому я її віддаю кухні. Люблю готувати борщ – це святе для мене, і я готую його досить довго, майже три години. Також люблю мʼясні страви. А оскільки я рибачка, люблю знімати стрес на риболовлі, а потім приготувати рибу».

Співачка також розповіла, чи вже звикла до воєнних умов, що найбільше дратує під час ввімкнення світла, які особливості оперних вистав під час тривоги:

«Звикнути до цього неможливо. Сьогодні я прокинулася за дві години до повітряної тривоги – мабуть, я вже якийсь інтуїт чи медіум. Я відчуваю. Це, звичайно, психологічно дестабілізує, але я себе заспокоюю тим, що ми найсильніші, як і наше ПВО, ЗСУ. Але в мене є діти і вони дуже переживають. Донька одразу веде мене в коридор, бо там дві стіни. Зрештою, я таки трохи звикла. Хоч і страшне слово – звикла. Відключення світла в мене, як і в усіх. Інколи, наприклад, перед виступом треба попрасувати сукню концертну, а нема можливості. Або помити голову, просушити феном, зробити укладку», – розповідає артистка.

Анжеліна Швачка – солістка Національного академічного театру опери та балету, лауреатка Національної премії імені Тараса Шевченка. Має голос мецо-сопрано оксамитового забарвлення. Виконує оперні партії дванадцятьма мовами світу. Кавалер ордену Зірки Італії. Відома як виконавиця партії Кармен в однойменній опері французького композитора Жоржа Бізе, з якою виходила на сцену 203 рази. Її голос звучав у театрах Швейцарії, Німеччини, Іспанії, Голландії, Литви, Японії та багатьох інших країн.

Читайте також: Поліція не підтвердила звинувачення проти знаного актора Талашка у сексуальних домаганнях

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: