Голлівудські зірки Мартін Скорсезе та Віра Фарміга проведуть концерт в підтримку України

Ведучими свята стануть голлівудський режисер Мартін Скорсезе та акторка Віра Фарміга
фото з відкритих джерел

Частина коштів від придбаних квитків буде спрямована на ініціативу Президента України UNITED24

У Нью-Йорку відбудеться концерт Notes From Ukraine, присвячений 100-річчю з дня першого виконання «Щедрика» в Нью-Йорку. Його ведучими стануть знаменитий голлівудський режисер Мартін Скорсезе та не менш відома акторка Віра Фарміга, яка має українське коріння.

4 грудня 2022 року виповнюється 100 років з американської прем’єри «Щедрика» у найпрестижнішому концертному залі Нью-Йорка – Карнегі-Голл. До цієї дати заплановане велике святкування: у тому ж залі, що і 100 років тому, дадуть великий концерт «Notes from Ukraine» за участі хорових колективів – українського дитячого хору «Щедрик» з Києва, українського хору «Думка» з Нью-Йорка, хору «Трініті Вол-Стріт» та української капели бандуристів Північної Америки ім. Т. Шевченка. Також на сцену вийде композитор Тревор Вестон. Він презентує пісню на вірш Сергія Жадана, яку створив під час великої війни.

Нагадаємо, що «Щедрик» – всесвітньовідомий твір Миколи Леонтовича, написаний на початку 20 століття. Одне з перших виконань відбулось 5 грудня 1902 року – у виконанні Українського народного хору. Частина коштів від придбаних квитків буде спрямована на ініціативу Президента України UNITED24 для відбудови країни. Концерт можна подивитись з будь-якої точки світ наживо на платформі Vimeo. Трансляція відбуватиметься о 4 грудня о 21:00.

Раніше «Главком» писав, що акторка та співачка Віра Фарміга увімкнула на своєму концерті звук повітряної тривоги та вигукнула «Слава Україні!». Віра Фарміга, номінант на премії Оскар та Золотий глобус, друга дитина із семи дітей емігрантів з України. Батько Віри Михайло – комп'ютерний інженер, мама Любов – шкільна вчителька. До шести років Віра розмовляла лише українською мовою, англійської не знала. Закінчила українську греко-католицьку школу у Нью-Йорку та відвідувала український фольклорно-танцювальний ансамбль Syzokryli. Глядачам Віра Фарміга добре знайома по фільмах «Відступники», «Мені б в небо», «Пасажир», «Хлопчик у смугастій піжамі», «Ніколи назавжди» та іншим.

Читайте також:

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: