Гаррі Каспаров заявляє, що зовсім скоро ми станемо свідками нових успіхів української армії

Багато років тому Каспаров завершив спортивну кар'єру та розпочав політичну
фото з відкритих джерел

Опозиційний  російський політик Гаррі Каспаров впевнений, що війна переходить у нову фазу

Чемпіону світу з шахів та опозиційний політик Гаррі Каспаров, якого в РФ визнали іноагентом, заявив на своїй сторінці в соцмережі, що війна переходить у нову фазу: Путін намагатиметься відчайдушно втримати частину награбованого

«Сталася подія, на яку ми так довго чекали – Херсон звільнений. Ми стали свідками ще однієї стратегічної поразки Путіна. Втрата Херсона та інших територій на західному березі Дніпра кардинально змінює всю військово-політичну ситуацію. Наступальний потенціал російської армії вичерпано, всі стратегічні можливості наступу було реалізовано. Можна і потрібно бути пильними на півночі – не виключена відчайдушна спроба нового кидка з території Білорусі. Але судячи з останніх даних, важко уявити, як Росія зуміє зібрати потужне угруповання, навіть віддалено порівнянне з тим, що перейшло український кордон на цьому напрямку 24 лютого і теж зазнало поразки», – пише Каспаров.

«Тому можна говорити про те, що війна переходить у нову фазу, коли Путін намагатиметься відчайдушно втримати частину награбованого. Але після взяття Херсона виникає нова ситуація, пов'язана з тим, що якщо раніше Україна планувала розв'язувати проблему Криму колись у відокремленому майбутньому, то зараз воєнна ситуація може виявитися іншою, – продовжує Каспаров. – Не треба бути великим стратегом, щоб розуміти, що вести оборону в степу буде досить складно – рельєф місцевості, наскільки я собі уявляю географію регіону, вкрай сприятливий для сторони, що наступає. І враховуючи і військовий потенціал, і психологічний настрій українців, я сподіваюся, що в недалекому майбутньому ми станемо свідками нових успіхів української армії».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: