Дочка Чапкіса пояснила, чому його могила на Байковому кладовищі в такому занедбаному стані

Лілія Чрпкіс на похороні батька в Києві
Фото: КП

Лілія Чапкіс запевнила, що на кладовищі вже почалися роботи з облаштування пам’ятника

Місяць тому в соцмережах з’явилося шокуюче відео, на якому український волонтер Максим Левченко показав, в якому неприглядному стані знаходиться могила легендарного хореографа Григорія Чапкіса.

На кадрах видно, що провідували місце захоронення давно – на могилі засохлі квіти. Крім того, рідні хореографа досі не поставили йому памятник, хоча Григорія Миколайовича поховали майже два роки тому.

Сайт ТСН.ua відвідав могилу Григорія Чапкіса на Байковому цвинтарі. Журналісти пишуть, що після публікації з надгробка прибрали вінок та дерев’яну конструкцію з вишитим рушником. Могила залишається такою як була в квітні, тільки на ній з’явилося багато штучних троянд. Лілія Чапкіс, донька легендарного артиста, розповіла, що від понеділка на Байковому кладовищі вже почалися роботи з облаштування пам’ятника: «У нас вже готовий проєкт пам’ятника батькові. Раніше не розпочинали роботи, бо було холодно. Проєкт розроблявся ретельно та довго, ми очікували на його закінчення десять місяців. Також потрібно було домовитися з робітниками. Процес триває, ми не спимо. Єдине, що ми за кордоном і, на жаль, приїхати до Києва не можемо. На жаль, через війну, авіасполучення з Києвом зараз немає, а на дорогу потягом витрачається дуже багато часу. Тому приїхати ми поки не зможемо, лише під час відпустки, бо теж всі працюємо».

Нагадаємо, Григорій Чапкіс пішов в червні 2021 року на 91-му році життя, не впоравшись із наслідками перенесеного коронавірусу. В останню дорогу легендарного танцюриста проводжали рідні – діти та онуки, близькі та колеги. Приходив попрощатися президент України Володимир Зеленський. Дочка Григорія Чапкіса Лілія Чапкіс – живе та працює в Італії, також там мешкають її дві дочки – онучки Григорія Чапкіса. Старша з них – відома в Італії акторка та модель Анна Сафрончик. Син хореографа, теж Григорій Чапкіс, живе в США. В нього два сини.

В Києві із рідних Чапкіса залишився його колишній зять – заслужений артист України, оперний тенор Євген Сафрончик. Це ексчоловік Лілії Чапкіс, з яким у Григорія Миколайовича були дуже дружні стосунки. У Євгена навіть були ключі від помешкання Чапкіса. В Києві також мешкає і колишня дружина Григорія Миколайовича, з якою він розлучився після 24 років шлюбу. За інформацією «Главкому», Алла Чапкіс телефонувала дітям колишнього чоловіка, коли той помер, але на похорон його не приїхала. Так само не було на прощанні і його молодої коханої, про яку так багато розповідали в останні роки життя хореографа.

Читайте також: Телеведуча Алла Мазур виклала щемливе фото з похорону племінника, який загинув на фронті

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: