Ексканцлерка Німеччини «зіграла» у кінострічці

Про Ангелу Меркель зняли серіал, де вона йде з політики у детективи
фото із відкритих джерел

Колись найвпливовіша політикиня Європи розкриває вбивства на пенсії, щоправда, тільки на екрані

Колишня очільниця уряду Німеччини Ангела Меркель через три роки після виходу з політики стала героїнею комедійного серіалу «Міс Меркель». Про це пише газета Financial Times. За сюжетом вона розкриває вбивства в компанії мопса на прізвисько Гельмут.

«Майже через три роки після виходу з політики Ангела Меркель з'являється на італійському телебаченні в абсолютно новому вигляді: у ролі німецької міс Марпл, яка розкриває вбивства у супроводі мопса на прізвисько Гельмут», –  йдеться в публікації. Щоправда образ канцлера на екрані блискуче втілила зірка німецького кіно, 70-річна Катаріна Тальбах.

Як пише видання, комедія вже стала хітом у Німеччині і тепер буде дубльована італійською мовою.

«Жінка, яка колись була найвпливовішим політиком Європи, починає нудьгувати від нескінченного садівництва, випікання та походів, і зрештою шукає як відволітись –  розслідуючи нерозкриті злочини. Тон кінострічки легкий, але іноді є натяки на час, коли Меркель була високопоставленим державним діячем», – пишуть журналісти. 

За словами журналістів, сценаристів надихнули персонажі детективних романів Агати Крісті. Примітно, що в серіалі акторка, яка грає колишню німецьку канцлерку, носить фірмові кольорові піджаки та «непокірну стрижку-боб». Сюжет серіалу «Міс Меркель» неодноразово робить посилання на ситуації, в яких опинялася Меркель на своїй посаді.

Як зазначає видання, перша серія стрічки зібрала 3 мільйони глядачів, хоча німецькі видання розкритикували Меркель. Так, газета Dresdner Neue Nachrichten назвала гру «трохи простою» додавши, що це все одно «приємна телевізійна розвага», а от щоденна газета Frankfurter Allgemeine була менш поблажливою. «Перша серія була невимовно нудною, а друга –  просто жахливою», –  йшлось у публікації.

Сама ж Меркель, чия автобіографія з'явиться в книгарнях цієї осені, відмовилася публічно коментувати «свій комедійний кінодебют».

До слова, уряд Німеччини витратив майже €55 тис. на зачіски та макіяж колишньої канцлерки Ангели Меркель після того, як вона залишила посаду у 2021 році. Незважаючи на те, що Меркель залишила найвищу посаду в Німеччині майже два роки тому, вона все ще виставляє рахунки федеральному уряду за деякі витрати.

Читайте також: Меркель приховала від Європи план Путіна щодо шантажу газом, – Handelsblatt

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: