Болгарія відмовилася від участі в Євробаченні-2023: названо причину

«Євробачення-2023» відбудеться у Британії
фото з відкритих джерел

У «Євробаченні-2023» також не братимуть Чорногорія, Північна Македонія, а також Боснія та Герцеговина

Від участі у щорічному пісенному конкурсі «Євробачення» відмовилася Болгарія. Причиною такого рішення є брак фінансування. Про це у середу, 19 жовтня, повідомило видання 24chasa.

Бюджет мовника на наступний рік скоротився майже на два мільйони левів (понад $1 млн). А витрати зросли майже втричі. У правлінні національного телебачення вважають, що за таких умов участь країни у конкурсі буде невиправданою, бо криза призводить до відключення опалення та електрики.

У «Євробаченні-2023» також не братимуть Чорногорія, Північна Македонія, а також Боснія та Герцеговина. Це пов'язано зі збільшенням грошового внеску, сплачуваного кожною країною-учасником конкурсу.

В Чорногорії повідомили, що витратить гроші на фінансування національних проєктів замість того, щоб взяти участь у пісенному конкурсі. А Північна Македонія пояснила своє рішення тим, що переживає енергетичну кризу, тому участь у європейському шоу для них не на часі.

Нагадаємо, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що Україна не погоджується з характером ухвалення рішення Європейського мовного союзу про неможливість проведення «Євробачення-2023» у нашій країні. Він вимагає додаткових переговорів, результат яких задовольнить обидві сторони.

Проте представники конкурсу своєї думки не змінили. Вони наголосили, що повністю розуміють розчарування, що захід не може бути проведений в Україні, країні-переможниці цього року, але інакше не може бути з міркувань безпеки.

Додамо, що 67-й Пісенний конкурс Євробачення у травні 2023 року прийматиме Ліверпуль.

Читайте також: Євробачення-2023: які два міста боротимуться за проведення конкурсу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: