Болдвіну висунуто обвинувачення у ненавмисному вбивстві української операторки

фото з відкритих джерел

Разом з актором на лаві підсудних сидітиме консультант з реквізиту Ханна Гутьєррес-Рід

Окружна прокурорка Санта-Фе Мері Кармак-Алтвіс висунула звинувачення актору Алеку Болдвіну та консультанту з реквізиту Ханну Гутьєррес-Ріду в ненавмисному вбивстві української операторки Галини Гатчінс на зйомках стрічки «Іржа». Про це повідомляє Reuters.

За словами прокурорки, вона має достатні докази для того, щоб представляти справу у суді. Звинувачення пред’явлено за двома пунктами. Найважче – нехтування безпекою «без належної обережності та обачності». Потенційне покарання передбачає до п'яти років позбавлення волі. Ще одне звинувачення стосується недбалості, що тягне за собою покарання до 18 місяців ув'язнення та штраф у розмірі $5 тис.

Адвокат Болдвіна відмовився від коментарів. Адвокат Гутьєрреса-Ріда заявив, що прокурор «повністю неправильно зрозумів факти та дійшов неправильних висновків».

Ця справа примітна тим, що немає прецедентів. Ніколи до цього голлівудські актори не притягувалися до кримінальної відповідальності за дії на знімальному майданчику.

У заяві спеціального слідчого прокуратури Роберта Шиллінга вказано на нездатність Алека Болдвіна пройти достатню підготовку щодо володіння вогнепальною зброєю, а також перевірити у консультанта по зброї, чи був заряджений револьвер, з якого і була вбита Галина Гатчінс.

Актор заперечує свою відповідальність за те, що сталося. За його словами, він направив пістолет на камеру, але не натиснув курок. До того ж бойових патронів взагалі не мало б бути на знімальному майданчику. Переконатися в тому, що револьвер був не зарядженим мали б Гутьєррес-Рід та перший помічник режисера Дейв Холлз.

Журналісти Reuters вважають, що прокурори можуть зіткнутися з великими труднощами на судовому процесі. Адже їм доведеться переконувати присяжних у тому, що винна людина, яку запевнили, що револьвер не заряджений.

Нагадаємо, що трагедія сталася 21 жовтня 2021 року під час зйомок фільму «Іржа» в Нью-Мексико. Болдвін вистрілив в оператора Галину Хатчінс та режисера Джоела Соуза. Внаслідок цього українка Хатчинс померла в лікарні, а режисер отримав поранення.

Галина Хатчинс народилася та виросла в Україні. Вона закінчила Київський уеіверситет ім. Шевченка за спеціальністю «міжнародна журналістика», а потім працювала на зйомках документальних фільмів у Великій Британії. У 2015 році вона здобула кінематографічну освіту в США і зробила успішну кар'єру оператора. У 2019 році Журнал American Cinematographer назвав її однією із молодих зірок американської кінематографії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: