Богдан Бенюк зізнався, чому жалкує, що війна почалася 24 лютого

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

Актор каже, що треба «дякувати москалям, що розбудили всю Україну і мобілізували»

Народний артист України, керівник Київського академічного драматичного театру на Подолі і провідний актор Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Богдан Бенюк розповів, чи був готовий до великої війни та чому жалкує, що вона почалася 24 лютого.

Богдан Бенюк запевняє – війна не змінила його, але навчила цінувати найголовніше. У перший день повномасштабного вторгнення артист виїхав з Києва, щоб перевезти родину в безпечніше місце – на захід України.

«Ця війна в головах патріотів була запланована. Чекали, що це станеться і це сталося. Шкода, що саме 24 лютого, бо це день народження моєї старшої доньки. Тому вже цього року ми просто згадували цей день, яким він був, як ми збиралися і забули навіть про свято. Та важливо, що цей рік зробив великі відкриття – відчуття неправди, образи та ненависті, яка не повинне у нас ні на йоту зменшитися, бо ми українці такі м’якотілі, можемо подумати: «Там не всі такі, може, є і хороші люди». Але треба налаштуватися на те, що нормальні люди з нормальною психікою, не можуть допустити тривалу війну і нічого не робити з тим урядом – вони такі ж співучасники цієї війни», – розповідає Богдан Бенюк у програмі «Точка опори» на каналі «Дім».

Актор впевнений – прощення росіянам не буде, адже кожен українець пережив і продовжує переживати болючі втрати: «Ми маємо помститися за наших людей. Попереду ще довгі з’ясування стосунків. Мені здається, що ця війна надовго. Звісно, буде важко, але це і є непроста війна».

Від початку повномасштабного вторгнення Богдан Бенюк став допомагати ЗСУ. У перші дні війни актор вивіз чотирьох онуків на Івано-Франківщину і поки облаштовував родину та друзів, почав перевозити автомобілі з Польщі для ЗСУ та тероборони. Після повернення до Києва митець став на захист культурного фронту. Богдан Бенюк продовжує працювати в театрі, де у виставах піднімає важливі та дуже гучні теми. Одну з таких розкриває вистава за романом Андрія Куркова «Сірі бджоли», у якій йдеться про період війни в Україні 2014-2017 рр. «Ця вистава зачіпає. Вона вийшла до повномасштабного вторгнення, коли в Києві здавалося, що війна десь там. Це в Дніпрі було чутно, що війна, а ближче до заходу України – вже наче і не було. Цей конфлікт невидимо, але довго тягнувся. Тепер же ракети прилітають у будь-яку точку, і як мені сказав один військовий: «За це треба дякувати москалям, що вони розбудили всю Україну цими ракетами  і мобілізували. Бо не було б цих обстрілів, була б знову так, що десь там йде війна, а у нас тихо – війни немає». Але дуже важливо, що той момент, який зараз йде, і та впертість, з якою ми себе і свою державу показуємо всьому світу – це великий плюс!» – зазначив Богдан Бенюк в ефірі телеканалу.

Читайте також: Колишній киянин Джигурда приїхав у Волноваху читати бездарні вірші: його висміяли

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: