Бабусин пеніс та концерти голяка. Що відомо про гурт з Хорватії, який заспівав про «підлого психопата»

фото з відкритих джерел

Рок-гурт Let 3 вчора тріумфально потрапив до фіналу Євробачення

Представники Хорватії, які виступили вчора у першому півфіналі Євробачення, представили на сцені композицію, яка сатирично коментує російську агресію проти України. За словами виконавців, у своїй пісні вони хотіли висміяти панування диктаторів і їхнє прагнення влади.

Let 3 – хорватська рок-група, яка відома оригінальним підходом до рок-музики та постійними гучними скандалами. Їхні пісні часто містять провокаційні та вульгарні тексти. Як і «Mama ŠČ!», з якою вони приїхали на Євробачення. «Мама купила трактор, мама цілувала придурка… цього маленького психопата, підлого маленького психопата, крокодила-психопата, мамо, я йду на війну», – йдеться в пісні хорватів. Під час свого номера музиканти тримали у руках ракети. «Це маленький психопат, війна, війна. Підлий маленький психопат, Крокодиловий психопат, війна, війна. Мамо, я йду на війну», – ще слова з пісні.

Група Let 3 була створена наприкінці 1980-х років. Учасники колективу висловлюються на підтримку ліберальних ідей, таких як права жінок та ЛГБТ, та займають активну позицію проти консервативної політики та католицької церкви.

В 1997 році гурт випустив свій п'ятий альбом під назвою Nečuveno (перекладається як «Обурливий» або «Нечуваний»). Він був поширений як компакт-диск, але у ньому нічого було записано. Однак навіть незважаючи на це, було продано кілька сотен копій альбома. Випуск наступного альбому запам'ятався шанувальникам ще більшим скандалом. Робота Jedina («Одна») спочатку мала лише один екземпляр, який група відмовилася продавати або поширювати. Зрештою звукозаписна компанія, яка мала контракт з гуртом, випустила альбом у дещо відмінних версіях. На знак протесту музиканти інсценували самогубство у Загребі.

Наприкінці 2000 року група представила чотириметрову статую під назвою Babin kurac («Бабусин пеніс»), що зображує жінку з вусами і фалосом довжиною один метр. Скульптура була виставлена у різних містах по всій Хорватії.

У 2005 році Let 3 випустили сингл «Rado ide Srbin u vojnike» («Серб із радістю записується в армію (П#зда)»), п'єса на сербську патріотичну пісню «Rado ide Srbin u vojnike». У кліпі на пісню видно, як мастурбують статисти, одягнені в сербські та албанські національні костюми. Сінгл увійшов до студійного альбому Bombardiranje Srbije i Čačka, який пародує балканський мачизм та мілітаризм.

У грудні 2006 року поліція застосувала до групи санкції після того, як музиканти виступили оголеними на концерті просто неба у Вараждині. Суд оштрафував кожного учасника. В грудні 2008 року ток-шоу Nedjeljom u dva у прямому ефірі закінчилося достроково після того, як двоє учасників групи імітували викид пробки зі своїх прямих кишок.

У 2016 році гурт випустив альбом під назвою «Angela Merkel sere» і проілюстрували роботу відповідним чином (див. фото).

В лютому стало відомо, що гурт Let 3 представлятиме Хорватію на Євробаченні. Музиканти виграли Нацвідбір, в якому брали участь 18 конкурсантів. Вчора вони успішно пройшли півфінал, в суботу побачимо музикантів у фіналі.

Читайте також: 10 щасливчиків, які потрапили у фінал Євробачення: відео їх виступів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: