Автор Масяні розповів, навіщо в мультику змалював бомбардування Санкт-Петербурга

Мультиплікатор переконаний, в нього вийшло достукатися до росіян
фото з відкритих джерел

Режисера вразив «пофігізм» населення Росії, яке залишилось байдужим та аморфним до подій війни

 

Російський мультиплікатор Олег Куваєв, який живе в Ізраїлі, презентував низку епізодів мультсеріалу «Масяня», в яких засуджує кремлівську диктатуру. В одній із серій, яка в YouTube набрала понад п’ять млн переглядів, зображене бомбардування вигаданого міста Санкт-Маріуборгу. Про це пише видання Цензор. Нет.

Куваєв пояснив, що цей епізод мультфільму був адресований росіянам. Режисера вразили не лише бомбардування, а й байдужість населення Росії, яке залишилось аморфним.

Автор Масяні розповів, навіщо в мультику змалював бомбардування Санкт-Петербурга фото 1

«Я ще розумію імперіаліста, у ньому хоч якась логіка є. Він вирішив захопити нову територію, він живе у середньовіччі. Це типу нормально. Ми проходили все це в курсі середньовічної історії. Але ці люди, які підтримують? Такого, на мою думку, навіть у середні віки не було. Тоді селянин хотів лише обробляти свою землю. І щоб від нього відстали, і платити менше податків», – сказав режисер. 

У мультфільмі показане російське місто Санкт-Петербург та реакція його жителів на бомбардування. Саме тому у вигаданій назві присутній український Маріуполь, який поки що знаходиться в окупації. І який росіяни знищили під час масованих обстрілів минулого року.

«Було бажання передати те, що відбувається так, щоб росіяни відчули на своїй шкурі, що таке реальна війна. Тому що вони, на мою думку, просто не розуміли, що відбувається. У них телевізор, махання прапорів, якась пісня дебільна – можливо, для них і є війна? Адже це зовсім не так. Тому треба було взяти те, що відбувалося в Маріуполі – і перенести це на моє рідне місто, в якому я народився і прожив більшу частину життя, Санкт-Петербург», – розповів автор мультика.

Куваєв переконаний, що в нього вийшло достукатися до росіян: він отримував від них повідомлення, а влада намагалась блокувати відео.

Читайте також: «Якби Путін пішов у 2012-му». Новий мультик «Масяня» тверезить росіян

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: