1+1 просить допомоги у звільненні свого журналіста, якого викрали російські окупанти

Дмитра разом із батьком викрали російські окупанти з рідного села Козаровичі на Київщині на початку березня 2022 року
фото з відкритих джерел

Журналіст вже понад рік перебуває у російському полоні

Медіагрупа «1+1 media» звернулася з проханням допомогти звільненню з російського полону журналіста УНІАН Дмитра Хілюка до міжнародної професійної спільноти та правозахисного ком'юніті. Також в заяві йдеться про прохання посприяти звільненню усіх громадянських заручників, яких РФ незаконно утримує.

«Офіційний статус Дмитра Хилюка – цивільний заручник. Відповідно до міжнародного права, таких людей повинні повертати поза спеціальними обмінами. Щоб не нашкодити процесу звільнення, впродовж року великої війни відповідні державні структури рекомендували не афішувати інформацію про цей випадок, проте наразі ці дані стали загальнодоступними та відкритими. Ми закликаємо міжнародну спільноту надати цій ситуації максимального розголосу та зробити все можливе для того, аби країна-агресорка відпустила Дмитра Хилюка, а також всіх цивільних, яких вона досі тримає в нелюдських умовах у полоні», – йдеться у заяві.

Журналіст вже понад рік перебуває у російському полоні. Як повідомляє УНІАН, станом на травень 2023-го у батьків Хілюка є лише одна звістка про сина – короткий лист, присланий у квітні минулого року з однієї із російських в'язниць. «Дорогі мої мама і тато, я живий, здоровий. У мене все добре. Діма», – йшлося у листі.

Дмитра разом із батьком викрали російські окупанти з рідного села Козаровичі на Київщині на початку березня 2022 року. Згодом батька звільнили з-під арешту, а син залишився у полоні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: