Знаменитості, які зустрічалися з Єлизаветою ІІ, згадують про неї

Королева та Анджеліна Джолі
фото з відкритих джерел

«Ми втратили одну з найбільших жінок у світі», – пишуть про королеву

Елтон Джон: «Разом з усією нацією я глибоко засмучений звісткою про смерть її Величності королеви Єлизавети. Її присутність надихала, вона вела країну через деякі з наших найбільших і найпохмуріших моментів із витонченістю, порядністю та щирою дбайливою теплотою. Королева Єлизавета була величезною частиною мого життя з дитинства і до цього дня, і я дуже за нею сумуватиму».

Джоан Роулінг: «Деяким може здатися, що масштаб британського шоку і горя в цей момент химерний чи дивний, але мільйони відчували любов і повагу до жінки, яка покірно виконувала свою конституційну роль упродовж семидесяти років. Більшість британців ніколи не знали іншого монарха, тому вона була ниткою, що в'ється через все наше життя. Вона виконувала свій обов'язок перед країною до смерті і стала символом Британії в усьому світі. Вона заслужила на свій відпочинок.

Періс Хілтон: «Справжня жінка бос. Одна з жінок, що найбільше надихають. Кінець ери».

Оззі Озборн: «Я сумую разом зі своєю країною про кончину нашої найбільшої королеви. З важким серцем я говорю, що думка про Англію без королеви Єлизавети II спустошує».

Президент США Джо Байден: «У світі постійних змін вона була постійною константою та джерелом втіхи та гордості для поколінь британців, включаючи багатьох, хто ніколи не знав своєї країни без неї. Неминуча захоплення королевою Єлизаветою II об'єднало людей по всій Співдружності. Сім десятиліть її історичного правління стали свідками доби безпрецедентного людського прогресу та просування вперед людської гідності. Вона була першим британським монархом, з яким люди в усьому світі відчували особистий і безпосередній зв'язок – чи чули вони її по радіо як юну принцесу, яка виступає перед дітьми Сполученого Королівства, чи збиралися біля телевізорів на її коронації, чи дивилися її останню різдвяну промову чи її платиновий ювілей на смартфонах. А вона, у свою чергу, присвятила все своє життя їхньому служінню.

Вперше ми зустрілися з королевою у 1982 році, коли подорожували Великобританією у складі делегації Сенату. І для нас велика честь, що вона надала нам гостинність у червні 2021 року під час нашої першої закордонної поїздки як президент і перша леді, де вона зачарувала нас своєю дотепністю, зворушила нас своєю добротою і щедро поділилася з нами своєю мудрістю. Загалом вона зустрічалася із 14 американськими президентами. Вона допомогла американцям відзначити як річницю заснування Джеймстауна, так і двохсотліття нашої незалежності. І вона була солідарна зі Сполученими Штатами в наші похмурі дні після 11 вересня, коли гостро нагадала нам, що «горе – це ціна, яку ми платимо за кохання». У наступні роки ми сподіваємось на продовження тісної дружби з королем та королевою-консортом.

Колишній президент США Барак Обама: «Мішель і мені пощастило познайомитися з Її Величністю, і вона дуже багато важила для нас. Коли ми тільки починали жити як президент і перша леді, вона вітала нас на світовій арені з розкритими обіймами та надзвичайною щедрістю. Знову і знову нас вражала її теплота, як вона заспокоювала людей, як вона привносила свій значний гумор і чарівність у моменти великої пишності та обставин. Як і багато інших, ми з Мішель вдячні за те, що стали свідками самовідданого керівництва Її Величності, і ми в захваті від її спадщини невтомної та гідної державної служби.

Сильвестр Сталлоне: «Нехай ця велика королева покоїться з миром. Ми більше ніколи не побачимо таких, як вона».

Донателла Версаче: «Ми втратили одну з найбільших жінок у світі. Її Величність Королева Єлизавета II показала нам, як жити. Вона жила з витонченістю, силою духу, працьовитістю, вірністю та добротою. Вона була джерелом наснаги для всіх нас. Я висловлюю глибокі та особисті співчуття королю Карлу III та всій королівській родині».

Хелен Міррен (зіграла в кіно королеву Єлизавету): «Я пишаюся тим, що була сучасниккою доби Єлизавети II. Ми оплакуємо жінку, яка з короною чи без неї була втіленням шляхетності».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: