Зірки, які порушили правила етикету під час зустрічі з королевою Єлизаветою ІІ

Королева та Леді Гага
фото з відкритих джерел

Бекхем під час зустрічі з королевою жував жуйку, а редакторка Vogue розмовляла з монаршою особою, не знімаючи сонцезахисних окулярів

За життя королева Єлизавета ІІ провела безліч зустрічей. Проте далеко не всі її гості дотримувалися придворного етикету – суворого збірника правил, прописаного для всіх, хто приходив на прийом до Єлизавети II.

Мабуть, для Девіда Бекхема відвідування королівського двору стало настільки звичним (він товаришує з принцом Вільямом), що іноді дозволяв собі порушувати етикет. Так, під час вінчання принца Гаррі і Меган Маркл Девід жував жуйку, пише журнал Marie Claire.

Бекхем порушив загальноприйнятий порядок дій і тоді, коли безпосередньо попросив у Єлизавети II подарувати йому рицарський титул. Вважають, що саме через таке «нахабство» футболіста його прохання не було виконано. Насправді це не так: титулу в Бекхема поки що дійсно немає, але зовсім з іншої причини. Девід міг би стати сером ще 2014 року, але газети написали про його маніпуляції із сплатою податків, тому поки він задовольняється Орденом Британської імперії, яким його нагородили 2003 року.

Дружина експрезидента США Барака Обами, Мішель, під час зустрічі попросила в Єлизавети II дозволу обійняти її. Взагалі-то королівський протокол виключає будь-який фізичний контакт із монаршою особою, крім рукостискання, але для Мішель був зроблений виняток із правил. Менше з тим, за таку «неповагу» президентському подружжю довелося заплатити – подейкують, саме через це Барака і Мішель Обаму не запросили на весілля принца Вільяма і Кейт Міддлтон.

Згідно із придворним етикетом право на яскраве вбрання мала тільки сама королева – піддані повинні були бачити її здалека, щоб з ким-небудь не переплутати. Але під час відвідування Віндзорського замку співачка Леді Гага одягла яскраво-червону закриту сукню з латексу з пишними рукавами-буфами. Тим часом, Єлизавета II не виказала ні найменшого невдоволення, а, навпаки, з цікавістю роздивлялася фасон вбрання Леді Гаги.

Не вписалася в палацовий етикет і актриса Мерилін Монро. На прем'єру фільму «Битва у Ла-Плати» вона була запрошена разом із третім чоловіком, драматургом Артуром Міллером. Сукня з золотої парчі з оголеними плечима мали вигляд, м'яко кажучи, нескромний, але Єлизавета II не дала зрозуміти, що це її бентежить – вона привітно заговорила з Монро і привіталася з нею за руку.

Єлизавета II настільки була вражена Гелен Міррен, що зіграла її у фільмі «Королева», що вирішила влаштувати на честь актриси вечерю у Віндзорському замку. Яке ж було здивування королеви справжньої, коли королева кіношна відповіла на запрошення відмовою. «Єлизавета знайшла у своєму завантаженому заходами графіку час для вечері, – повідомив представник палацу, – а Міррен вирішила від нього відмовитися». Сама актриса пояснила свій вчинок зйомками за океаном – за словами Міррен, її чекали на знімальному майданчику в США, і вона ніяк не могла порушити робочий графік. Справедливості заради треба сказати, що трохи пізніше дві королеви все-таки зустрілися – на урочистому прийомі.

З редакторкою Vogue Анною Вінтур Єлизавета II зустрілася на офіційному прийомі, а на модному показі Richard Queen. Публіку вразило те, що журналістка розмовляла з монаршою особою, не знімаючи сонцезахисних окулярів Chanel.

Раніше «Главком» писав, що стався гучний скандал на похороні королеви: президент Вірменії грубо порушив правила етикету.

Читайте также:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: