В «Укренерго» розповіли про кішку Азу, яка стала зіркою соцмереж (фото)

Аза потрапила на підстанцію 2014 року
фото: НЕК «Укренерго» – NPC Ukrenergo/Facebook

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну більшу частину підстанції ракетами та дронами зруйнували росіяни

На сторінці Національної енергетичної компанії «Укренерго» розмістили фото кішки на прізвисько Аза, яка дев'ять років живе на підстанції. Під час війни більшу частину підстанції зруйнували росіяни.

В «Укренерго» розповіли про кішку Азу, яка стала зіркою соцмереж (фото) фото 1

«Вона живе на підстанції вже дев'ять років. Має третю групу з електробезпеки з п'яти можливих. Добре розуміється на будові підстанції, бо щоночі обходить її вздовж і впоперек. Дотримується правил безпеки і не пошкодила жодного приладу», – розповіли працівники підстанції.

Перед першим ракетним обстрілом підстанції Аза зникла, а коли повернулася, то «бігала по зруйнованій будівлі, де раніше було її улюблене м'яке крісло, голосно нявкала».

В «Укренерго» розповіли про кішку Азу, яка стала зіркою соцмереж (фото) фото 2

Релейник підстанції Олександр пригадав, що коли кішка побачила світло в уцілілій будівлі, то зраділа та побігла до людей.

Відомо, що російські окупанти дев'ять разів завдавали ударів по підстанції, але це не змусило кішку її покинути.

Аза потрапила на підстанцію 2014 року, тварина вподобала собі місце відпочинку у м'якому кріслі в головній будівлі підстанції.

«Аза – психотерапевт, створює комфортну обстановку. Вона – наш талісман і зірка соцмереж, дуже комунікативна, завжди зустрічає зранку. Пережила з нами багато і стала вже частиною нашої команди», – зазначив Олександр.

Після атак на підстанцію у кішки з'явилося інше м'яке крісло в другій будівлі на цій підстанції, яка в процесі відновлення.

«Роботи багато, бо пошкодження підстанції безпрецедентні. До зими треба встигнути якнайбільше відновити. Приємно, що нас підтримує цілий світ», – зазначив релейник.

Нагадаємо, вночі 15 травня унаслідок обстрілу Києва російськими окупантами, на територію столичного зоопарку в Шевченківському районі впали уламки ракети. Попри обстріл російських загарбників, Київський зоопарк розпочав роботу вчасно, о 10 годині ранку. Про це повідомив працівник зоопарку Сергій Харьков. Нагадаємо, що уламком ракети пошкодило зелені насадження, але всі поламані гілки вже прибрали.

Читайте також: Парламент змінює процедуру створення парків і зоопарків. Навіщо?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: