В аеропорту Парижа помер іранець, який жив там 18 років і став героєм фільму «Термінал»

На гроші, які отримав від кіностудії, Мехран знімав житло в Парижі
фото з відкритих джерел

Перед початком зйомок фільму «Термінал» кіностудія Deamworks Pictures заплатила Мехрану $250 000

Іранський біженець Мехран Карімі Насері, на чиїй історії життя заснований фільм Стівена Спілберга «Термінал» з Томом Хенксом, помер у терміналі  аеропорту Шарль де Голль у Парижі. Саме в цьому аеропорту чоловік прожив 18 років.

Мехран народився 1942 року в Ірані в сім'ї лікаря, який працював на велику нафтову компанію. Важким його дитинство не назвеш. Він навіть провів кілька років у Великій Британії, будучи студентом університету Бредфорда. Але в 1977 році за участь у протестах проти режиму шаха Реза Пехлеві він був позбавлений іранського громадянства та висланий із країни.

Мехран отримав статус біженця в Бельгії, яке надавало йому право проживання в деяких країнах Європи. Але в Парижі якимось чином його документи біженця зникли.  У результаті Мехран спорудив на кріслах в аеропорту невеликий притулок, де згодом провів 18 років свого життя - з 1988 до 2006 року. Спав він на лавці, їв у МакДональдсі, мився у раковині туалету. Варто зауважити, що незважаючи на важкі умови чоловік завжди залишався акуратно одягненим і чистим. У вільний час Мехран курив люльку, читав газети та книги з економіки, і писав свій щоденник.

У 2003 році перед початком зйомок фільму «Термінал» кіностудія Deamworks Pictures заплатила Мехрану $250 000. Фільм Спілберга не був екранізацією історії Мехрана, а скоріше послужив натхненням та основою його фільму. Тому сума, швидше за все, призначалася, щоб уникнути можливих судових позовів із боку Мехрана. І на екрани вийшов фільм «Термінал» із Томом Хенксом та Кетрін Зета-Джонс у головних ролях.

На гроші, які отримав від кіностудії, Мехран почав знімати житло в Парижі. Однак кілька тижнів тому іранський біженець знову повернувся до аеропорту. Він витратив майже всі гроші, одержані за права на екранізацію його історії. За інформацією анонімного джерела, Нассери був психічно нездоровий і вважав, що в нього, як і раніше, є проблеми з документами. Причиною його смерті став серцевий напад.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: