Нацопера розповіла, як загинув легенда балету Олександр Шаповал

Олександр Шаповал
фото з відкритих джерел

Прощання із заслуженим артистом відбудеться 17 вересня

На днях «Главком» писав, що під Майорськом Донецької області загинув заслужений артист України, соліст балету Національної опери Олександр Шаповал. Йому було 47 років.

В театрі розповіли подробиці трагедії. «О 5-й ранку почався штурм, і він як воїн-гранатометник з напарником змінював диспозицію. В цей час прилетіла 120-а міна та Олександр загинув на місці, а напарник помер у шпиталі через 1,5 години», – розповіла архіваріус Національної опери Лариса Тарасенко.

Прощання з артистом відбудеться 17 вересня з 11.00 до 12.00 на бельетажі Національної опери України. Після цього тіло відвезуть на Північний цвинтар у районі Броварів, де поховано його матір. «Сім'я Олександра (у нього залишилися дружина та двоє дітей) ще їде з-за кордону, тому всі організаційні моменти взяв на себе театр. У Національній опері пройде прощання та фотовиставка, а після всіх бажаючих відвезуть автобусами на цвинтар», – цитує  архіваріуса Tochka.net.

У театрі кажуть, що Шаповал був великою творчою особистістю, для якої не існувало «маленьких партій». Як справжній артист Олександр створював сценічні образи, які запам'яталися назавжди шанувальникам балету. До того ж він був бездоганним партнером на сцені та добрим товаришем у колективі.

Раніше «Главком» писав, що перша леді Олена Зеленська розповіла про зірку українського балету, який  загинув в бою. Про смерть артиста на своїй сторінці в Інстаграм повідомила і прима-балерина Національної опери України Катерина Кухар.

«Серце відмовляється у це вірити. Сьогодні ворог забрав життя Шаповала Олександра Миколайовича. Заслужений артист України, викладач дуетного танцю KSBC. Він був видатним артистом, кожна наша партія була наповнена таким життям, бо він один із небагатьох, хто жив на сцені. А тепер його танець став вічним. Боляче. Важко. Вічна та світла пам'ять, Сашко. Назавжди у серці, пам'яті, душі», – написала Кухар та опублікувала спільні фото з артистом на сцені.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: